18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Başkentin hayvanlarına mikroçipli takip

AB ülkelerinde uzun bir süredir uygulanan ve hayvanların deri altlarına yerleştirilen mikroçiplerle takip edildiği teknoloji, başkentteki sokak ve ev hayvanlarına da uygulanacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentteki tüm sokak ve ev hayvanlarına "mikroçip" takmaya hazırlanıyor. Hayvanların boyun bölgelerinde deri altına yerleştirilecek pirinç büyüklüğündeki çiplerde, hayvanların kimlik ve sağlık bilgileri depolanacak.

RFID (Radyo Frekanslı Tanımlama Cihazı) teknolojisi ile çalışan sistem sayesinde Ankara`daki hayvanlar dijital olarak kayıt altına alınacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Abdullah Köse, bir süredir üzerinde çalıştıkları mikroçip projesini deneme amaçlı olarak bazı evcil hayvanlara uyguladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nden konuya ilişkin kararın çıktığını bildiren Köse, üzerinde yapılacak son onay ve düzenlemelerin tamamlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra hayvanlara mikroçip takmaya başlayacaklarını kaydetti.

Köse, Ekim ayında ilk önce sokak hayvanlarından başlayacakları uygulamayı, daha sonra sahiplerinin istekleri doğrultusunda ev hayvanlarıyla sürdüreceklerini bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2005 Cumartesi 11:08:24
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 11:25:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?