30
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Beklenen telefon sonunda çıktı

Google'ın açık kaynaklı mobil işletim sistemi Android ile çalışan ilk cep telefonu T-Mobile G1 adıyla ABD'de satışa çıktı.

'T-Mobile G1', ünlü mobil cihazlar üreticisi HTC'nin 'Dream' modelinin Android işletim sistemiyle birleşmesinden oluşuyor.

Cihazda, tam dokunmatik ekran ve klavye, Google Maps Street View, Gmail, Youtube gibi Google ürünlerini de içeren mobil internet deneyimi bulunuyor.

G1 ile birlikte, özel Android uygulamalarının indirilebileceği Android Market ve binlerce MP3'ün satın alınabileceği Amazon MP3 Store desteği de geliyor.

T-Mobile G1'de "Push" özelliğine sahip Gmail, mobil tarayıcı olarak "Chrome Lite" bulunuyor. HSDPA 1700 / 2100 şebekeleriyle, 4 bant EDGE desteğine sahip telefonda kablosuz internet bağlatısı için Wi-Fi, 3 megapiksel kamera var. Ancak cihazda Bluetooth desteği yok.


Google CEO'su Eric Schmidt, "İnsanların internette kullandığı tüm özelliklerin cep telefonunda da kullanılabileceği bir platform oluşturmaya çalışıyoruz" diyor.

Cihaz, ABD'de T-Mobile perakende dükkanlarında ve online olarak, 179 dolara satılıyor. Cihazla birlikte T-Mobile'ın aylık 25 ya da 35 dolarlık sınırsız data planı satın alınabiliyor.

Google, Android adlı cep telefonu yazılımıyla şu anda satış rekorları kıran Apple iPhone'un tahtına göz dikmiş durumda.

Bunu, Android işletim sistemi kullanan G1'in iPhone'dan 20 dolar daha ucuza piyasaya sunmasından anlamak mümkün.

Avrupa ülkelerinde 2009 yılında piyasaya çıkması beklenen telefonun Türkiye'ye ne zaman geleceği ise henüz belli değil.

Melih Bayram Dede - Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 23:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?