19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Benzine rakip yeni yakıt üretti

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde yaşayan makine mühendisi Semih Eşgil, benzin yerine kullanılabilecek bir yakıt ürettiğini öne sürdü.

Almanya'da uzun yıllar çeşitli firmaların Ar- Ge departmanlarında çalışan ve Ayvalık'ın Altınova Beldesi'nde yaşamını sürdüren Semih Eşgil, yeni bulduğu yakıtı geliştirerek kullanıma sunmak istediğini söyledi. 

Bulduğu yeni yakıtın, bütün benzinli motorlarda kullanılabileceğini kaydeden Eşgil, buluşunun maliyetinin benzine göre yüzde 50 daha ucuz olduğunu kaydetti.

Ürettiği yakıtı, otomobil, motosiklet ve jeneratörde test ettiğini belirten Semih Eşgil, şunları söyledi: “Uzun çalışmalarım sonucunda benzinli motorlarda kullanmak üzere yepyeni bir yakıt türü geliştirdim. İlk ateşlemeyi benzinle sağladıktan sonra diğer yakıtı açıp saatlerce daha performanslı bir şekilde motosikletimle yol kat ediyorum. Sadece şunu açıklayabilirim. Benzinden ve mazottan daha ucuz. Yeni yakıtta solvent, tiner benzeri maddeler yok. Benzinden, LPG'den daha tehlikesiz. Sponsor bulduktan sonra daha da geliştireceğim. Çalışmalarım devam ediyor.” 

Altınova Sahil Mahallesi Çamlık Sitesi'ndeki evinde çalışmalarını sürdüren Eşgil, geliştirdiği ürüne, açtığı internet sitesinden tanıtıp sponsor arayışını sürdürdüğünü açıkladı.
Tuncel YILMAZ/DHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 13:11:00
Güncelleme :16 Aralık 2006 Cumartesi 13:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?