31
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Birincilik ‘Tek Eşlilik’e

Bu yıl 15’incisi yapılan Bilgisayarla Beste Yarışması’nın birincisi “Tek Eşlilik” isimli bestesiyle Olcay Demirci oldu.

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Halıcı Bilgisayar işbirliğiyle, “Bilişim ‘08 Zirvesi” kapsamında bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen TDB-Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması’nda birinciliğe, Olcay Demirci “Tek Eşlilik” isimli bestesiyle layık görüldü.
Önceki gün Sheraton Oteli’nde yapılan ödül törenine, AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, DSP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı, TDB Başkanı Turhan Menteş ve Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara’nın da aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

İşte ilk üç
Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Emrehan Halıcı, ünlü besteciler Garo Mafyan ve Attila Özdemiroğlu, müzik yapımcısı İzzet Öz, Borga Parlar, Faruk Eczacıbaşı, Hakan Özer ve Şeref Oğuz’un jüri üyesi olduğu yarışmada, birinciliği “Tek Eşlilik” adlı bestesiyle Olcay Demirci kazandı. Cana Çankaya’nın “Hain Gece” adlı bestesinin ikinciliğe layık görüldüğü yarışmada, Dinçer Tuğmaner ise “Get Me” isimli bestesiyle üçüncü oldu.
Halıcı, “sıkıntılar, kuşkular, dertler ve korkularla dolu bir dünyada sanatla uğraşmanın insana mutluluk ve rahatlık verdiğini” belirterek, yarışmada emeği geçenlere teşekkür etti. Gecede, Neco, Garo Mafyan ve Atilla Özdemiroğlu’nun da üyesi olduğu İstanbul Gelişim Orkestrası konser verdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 23:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?