31
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Borusan Telekom Hintli Dhanus'un

Hintli komünikasyon hizmetleri şirketi Dhanus Technologies, Borusan Holding’in iştiraki Borusan Telekom’un tamamını satın almak üzere anlaşmaya varıldığını açıkladı.

EFG İstanbul’un danışmanlığında yürütülen görüşmeler sonucunda varılan anlaşmanın, maddi boyutuyla ilgili iki şirketten de herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Hindistan’ın günlük yayın yapan Economic Times gazetesi iki hafta önce, Dhanus ve Borusan arasındaki görüşmelere yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde Hintli şirketin, Borusan Telekom için 3 milyar rupiyi (76 milyon dolar) aşan bir teklif verdiğini belirtmişti. Borusan Holding’in iştiraki Borusan Yatırım, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada iki şirketin anlaşmaya vardığını teyit ederek söz konusu satış işleminin Rekabet Kurulu onayına tabi olduğunu bildirdi. İki şirket arasında varılan anlaşmayla ilgili olarak Borusan Holding’den yapılan yazılı açıklamada CEO Agáh Uğur, bu satın almayla Borusan Telekom’un küresel pazarlarda iddiasının ortaya çıkacağını vurguladı.

HEDEF AVRUPA VE ORTADOĞU: Dhanus Technologies’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı S. Muthukrishnan ise dış pazarlarda güçlü bir büyüme içine girdiklerini vurgulayarak, "Türkiye Asya, Avrupa ve Afrika’nın geçiş noktasında bizim için stratejik konuma sahip bir ülke. Avrupa pazarına adım atarken Türkiye ile başlamayı uygun gördük" dedi.

150 milyon dolarlık şirket

MERKEZİ Hindistan’ın Chennai kentinde olan ve 1993 yılında kurulan Dhanus Technologies’in, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde ve Singapur’da da faaliyetleri bulunuyor. Bombay Borsası’na kayıtlı olan Dhanus’un piyasa değeri 150 milyon dolar ve şirket Avrupa, Ortadoğu ve Kanada’da inorganik büyüme amacıyla 200 milyon dolarlık yatırım planlıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 19:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?