30
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Bu oyun çok seviliyor

Online oyun WOW satışa sunuldu, müdavimleri mağaza kapılarında uzun kuyruklar oluşturdu

İSTANBUL - Dünyaca ünlü bilgisayar oyunu World of Warcraft’ın (WOW) yeni eklenti paketi ‘Wrath of The Lich King’ tüm dünyayla aynı anda Türk hayranlarıyla buluştu. Wrath Of The Lich King’i sabırsızlıkla bekleyen World Of Warcraft çılgınları önceki gece saat 00.00’a kadar satış noktalarında uzun kuyruklar oluşturarak ürünün satışa çıkarılacağı anı bekledi.
İstanbul’da beş, İzmir ve Ankara’da birer mağazada satışa çıkan WOW, distribitör firmanın temsilcileri gözetiminde mağazalara getirildi ve gece yarısına kadar kilitli bir odada tutularak büyük bir titizlikle korundu. İstanbul’daki satış noktalarından biri olan Ümraniye Meydan Alışveriş Merkezi’ndeki Media Markt’ta saatler 23.45’i gösterirken, kapıların açılması için sloganlar atıldı. Öğle saatlerinden itibaren sırada bekledikleri için mağaza yöneticileri ve satış ekibiyle neredeyse dost olan ve birbirlerine isimleriyle hitap eden oyun tutkunlarına su dağıtıldı. Media Markt önünde toplanan yaklaşık 400 kişi oyunlarına kavuşmanın heyecanını yaşarken bazı sabırsız oyuncular yanlarında getirdikleri diz üstü bilgisayarlarına oyun CDsini takıp hemen oynamaya başladı. Oyuna kavuşmanın heyecanından göz yaşlarına hakim olamayanlar, cep telefonuna sarılıp arkadaşlarına haber verenler de vardı.
İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde okuyan Efe Ertem de bir WOW tutkunu. Üç yıldır, günde altı saat WOW oynayan Ertem, eğer seviyesini yükseltmek için oynuyorsa bilgisayar başında daha da fazla kaldığını söylüyor. Oyuncuların en büyük dertleriyse günde en az dokuz saat ayırdıkları oyun yüzünden sevgililerinin olamaması. Ümraniye’deki satış noktasına, Şile, Bahçeşehir hatta Kocaeli gibi yerlerden gelenler de vardı. Müdavimlerinin oyunla buluşmasına ev sahipliği yapan mağazalardan biri de Kurtköy’deki ‘Electro World’dü. WOW’un yeni sürümünü almak isteyen meraklıları önce sıra numarası aldı. Burada da öğle saatlerinden itibaren sıraya girenlerin sayısı gece yarısı itibarıyla 300’ü buldu. Saat tam 00.00’da görevlilerin yönlendirici anonslarıyla içeri alınan oyuncular zaman zaman tezahüratlarda bulundu.
Heyecanlı bekleyiş sırasında konuştuğumuz Oğuz Karabük ikinci sıradaydı ve saat 14.00’ten beri bekliyordu. İki buçuk yıldır bu oyunu oynadığını belirten Karabük, “Oyunda ilklere imza atmak istiyorum, bu güne kadar yüzlerce oyun oynadım; ama bu tadı alamadım, bu bir bağımlılık!” dedi. Ailesiyle birlikte gelen 14 yaşındaki Bora Parıldarsa, bu oyunu bir buçuk yıldır oynuyormuş. 23 yaşındaki tasarımcı Ahmet Uslu, “bir insan gecenin köründe bu oyunun yeni versiyonu için bir dükkânın önünde bekler çünkü artık o oyunda canlandırdığı karakter hayatının bir parçası olmuştur. Böyle bir şeyi buradaki diğer insanlarla paylaşmak çok önemli. Bu, oyun oynamayı sevmeyenlerin anlayamıyacağı bir şey” dedi.
Oyunun satışa çıktığı mağazalardan biri de Etiler D&R’dı. Oyun tutkunları burada da geceyarısını marşlar söylerek bekledi. Mağazanın camekânından içerdeki oyun kutularına bakıp, zamanın geçmesini bekleyen WOW’cular, üzerinde oyunun simgeleri olan bayraklar açtı. Saat 01.10 itibarıyla sıranın sonu görününce mağaza yöneticileri kalanlara ikişer paket satılabileceğini söyledi. Etiler D&R’ın önünde bekleyen Ozan Genç, oyunun kopyasının üretilmesinin mümkün olmadığını söyledi. “CD’nin içinde bir seri numarası var, o numarayı sadece bir oyuncu kullanabiliyor, bu oyunun kopyasının üretilmesi mümkün değil” diyen Genç, elinde kutsal bir hazine tutuyormuş gibi hissettiğini söyledi.
Mağazaların raflarında alıcılarını bekleyen oyunun son sürümü 79 YTL’den satılıyor. Oyunla birlikte WOW’un kitap, müzik CD’si ve oluşturulma hikâyesinin yer aldığı DVD gibi diğer ürünlerine de sahip olmak isteyenler içinse 169.99 YTL’lik özel bir paket hazırlandı.

WOW nedir, nasıl oynanır?
WOW’un yaratıcısı John Lagrave, oyunun yeni eklenti paketini Paris’te tanıttı. Dünya üzerinde yaklaşık 11 milyon kişinin hastalık derecesinde takip ettiği oyunun yaratıcısı oyununa gösterilen ilgiden memnun.
World of Warcraft, Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen bir çevrim içi rol yapma oyunu. Warcraft serisinin devamı olarak nitelendirilebilecek olan World of Warcraft’ın hikâyesi de kendisinden önceki Warcraft oyunlarının hikâye, olay ve kahramanları çevresinde gelişiyor. Aynı şekilde orijinal World of Warcraft önceki Warcraft oyunlarının ana dünyası olan Azeroth’ta geçiyor. Ancak daha sonra çıkartılan The Burning Crusade genişleme paketi ile Azeroth yanında Warcraft hikâyesine göre Orc ve Draeneilerin anavatanı olarak nitelenen Outland de oyun dünyasına katılmış.
Şu anda oyunda, Dwarf’lar, Gnome’lar, Human’lar, Night Elf’ler, Draenei’ler, Tauren’ler, Troll’ler, Orc’lar, Undead’ler, Blood Elf’ler gibi ırklar var. Bu ırklar Faction olarak adlandırılan iki tarafa ayrılmış. Bu taraflar Alliance ve Horde olarak biliniyor. Bu ırklardan Human, Dwarf, Gnome, Night Elf ve Draeneiler Alliance tarafını oluştururken karşısında Undead, Orc, Troll, Tauren ve Blood Elf’lerin oluşturduğu Horde bulunuyor. Bir karakter oluştururken oyuncu sayılan ırklardan birisini seçmekle o ırkın içerisinde bulunduğu tarafa dahil oluyor. Burada herhangi bir değişiklik ve seçim söz konusu değil. Oyunun yapısı bu iki taraf arasındaki çatışmaya dayanıyor.

Radikal
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 15:34:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?