16
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

'Canavar' kurbağa yakalandı

Avustralya'nın kuzeyine düşen Darwin kentindeki bir gölde "canavar" kurbağa yakalandı. 

Gönüllü bir çevre grubu olan Frogwatch tarafından dün yakalanan kurbağanın 40 santimetre uzunluğunda, bir kilogram ağırlığında ve bir futbol topu büyüklüğünde olduğu belirtildi. 

Avustralya'da bugüne kadar yakalanan kendi türlerinde en iri hayvanlar arasına giren kurbağanın cinsiyetinin erkek olduğunu belirten çevreciler, genellikle bu irilikteki kurbağaların dişi olduğuna, dolayısıyla nadir rastlanan bir durumun söz konusu olduğuna dikkati çektiler. 

Ülkenin kuzeyindeki şeker kamışı tarlalarında böceklere karşı 1930'lu yıllarda Güney Amerika'dan getirilen bu kurbağalar, zehirli olmalarıyla biliniyor. Avustralya'nın tarlaları böceklerden korumak için bulunduğu bu girişim başarısız olunca, kurbağaları yok etmek için gönüllü çevre grupları oluşturuldu. 

Avustralya'nın hassas ekosistemine zarar vermeye başlayan zehirli kurbağalar, kendilerini yemeye kalkışan küçük timsahları bile zehirleyebiliyor. Gönüllü çevre grupları, "Kurbağa Avı" projesi çerçevesinde göllere baskınlar düzenleyerek, zehirli kurbağaları karbondioksit gazıyla öldürüyor.
Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 04:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?