22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Cep operatörlerinin tatil yarışı

Yaz aylarının dolayısıyla tatil sezonunun gelmesiyle cep telefonu operatörleri uluslararası dolaşım (roaming) yoluyla abone kapma yarışına girdi. Yabancı turistlere yönelik yeni tarifeler çıkaran cep telefonu operatörleri, daha fazla avantaj sunarak turistlerin ve yurtdışına çıkan Türklerin konuşma trafiğini çekme peşinde.

AVEA’DAN ’TÜMDÜNYA’:

Avea, yeni uluslararası arama paketi ’TümDünya’ ile yurtdışı aramalarında yüzde 90’a varan fiyat avantajı sağlıyor. Faturalı ve faturasız hat aboneleri, ülke-operatör veya cep, ev-iş telefon ayrımı olmadan yurtdışındaki tüm numaraları 25 kuruşa ya da 4 kontöre arıyor. Avea yetkilileri, TümDünya Paketi’nin hem Türkiye’den yurtdışına giden aboneler, hem de Türkiye’ye gelen turistler için avantaj sağladığını belirtti. Yurtdışından Türkiye’ye gelen yabancı turistler Avea hattı alıp, TümDünya paketine üye olarak kendi ülkelerini sadece 25YKR’ye ya da 4 kontöre arayabiliyor. Aynı şekilde yurtdışına giden Avea aboneleri, yurtdışındayken aldıkları çağrılar için dakikası 25 YKR ya da 4 kontör ödeyerek en avantajlı aranma fiyatıyla konuşabiliyor.

YURTDIŞI İNDİRİMİ:

193 ülkede 550 operatörle uluslararası dolaşım anlaşması olan Turkcell, Turkcell Dünya Tarifesi’ni kampanyalarla destekliyor. Turkcell, Türkiye’ye gelen turistler için iletişim çözümleri sunarak, uluslararası dolaşım trafiğini artırmayı hedefliyor. Yetkililer, yurtdışından gelen turistlerin önemli bir kısmının kendi roaming hizmetlerini tercih ettiğini savunuyor. Turkcell, abonelerinin yurtdışında yaptıkları ve aldıkları çağrıları beş bölgeye göre ücretlendiriyor. Turkcell, abonelerini yurtdışında, yurtiçi tarifeleri ne olursa olsun, Turkcell Dünya Tarifesi üzerinden, Almanya, Avrupa, Rusya&Ukrayna, ABD&Kanada ve diğer olarak sınıflandırdığı her bölge için tek bir fiyattan ücretlendiriyor. Turkcell, sık seyahat eden İşTcell’lilere, 15 Mayıs-30 Eylül tarihleri arasında yurtdışında yaptıkları görüşmeler için yüzde 50 oranında indirim sunuyor.

SINIRLAR ÖTESİ:

Vodafone ise, roaming’e özel bir tarifesi olmamakla beraber yurtiçi ve yurtdışındaki bütün Vodafone’luları ’Sınırlar Ötesi’ tarifesiyle 29 Kuruş’a konuşturuyor. Vodafone’un ön ödemeli ve faturalı hat aboneleri, 2004 yılından beri uygulanan hizmetle yüzde 65’e varan indirimlerle yurtdışına doğru arama yapabiliyor. Bu indirim Vodafone abonelerinin yurtdışındayken aldıkları çağrıların ücretlendirilmesinde de geçerli oluyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 08:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?