19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Dell'den 'kaya gibi' laptop

Dell'den zor koşullara göre 'kaya gibi sağlam' laptop

'Dell’in mühendislik birikimini de yansıtan yeni modeli zorlu koşullar için üretildi. Hayattaki tüm zorluklar göz önüne alındı.

Dell, sınıfının en yüksek performanslı, tam dayanıklı dizüstü bilgisayarını üretti. Latitude E6400 XFR, yoğun sağnak, toz, çamur, aşırı sıcak ve düşürme gibi birçok zorluğa karşı dayanıklılık gösteriyor

 

Dell, yağmur çamur gibi en çetin koşullara dayanıklı yeni dizüstü bilgisayarı ‘Latitude E6400 XFR’i piyasaya sundu. Latitude E6400 XFR, sınıfındaki en yüksek performansı verecek tam dayanıklı dizüstü olmak üzere tasarlandı. Dell’in bu alandaki mühendislik birikimini de yansıtan yeni modeli zorlu koşullar için üretilerek, gündelik hayatta karşılaşılabilecek tüm zorluklara meydan okuyor.

İleri düzeyde güvenlik
Kutusundan çıktığı andan itibaren Latitude E6400 XFR, en yoğun sağanak yağış, toz ya da çamur fırtınası, aşırı sıcak, kazayla düşürme ve daha bir çok zorluğa dayanacak şekilde üretildi.
Sınıfında ilk kez hem Intel Core2 Duo Processor (vPro teknolojisi ile) hem de isteğe bağlı ayrı grafik birimiyle üretilen ilk bilgisayar olan Latitude E6400 XFR, yüksek performansı ve tam dayanıklılığı ile hem kas hem de zeka gücüne sahip.
Latitude E6400 XFR, dış koşullardan etkienmeyecek şekilde güvenle izole edilmiş dış bağlantı portları sayesinde de kullanıcının ihtiyacı olan temel çevre birimleriyle istediği yerde ve koşulda çalışmasına olanak veriyor.
Latitude E6400 XFR’nin en ilgi çeken özellikleri şöyle:

* Intel Centrino 2 vPro teknolojisi ile bilgisayarın kendi içindeki donanımları yönetebilme ve ileri düzeyde güvenlik özellikleri barındırıyor.

* Dell ProSupport servis hizmetleriyle sistemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde bir yerden diğerine taşımanıza olanak sağlıyor.

* Dell’in özel Ballistic Armor Protection System (Balistik Zırh Koruma Sistemi) hem gündelik hem de askeri standartları karşılamanın ötesine geçiyor.

* PrimoSeal teknolojili Latitude E6400 XFR sınıfındaki diğer tüm dizüstü bilgisayarlara göre en yüksek toplam yabancı madde girişine karşı koruma puanına sahip (IP65).

İki kat fazla dayanıklı
* Geleneksel magnezyum alaşımlara göre, darbelere karşı iki kat daha fazla dayanıklılık sağlayan, Dell’e özel Ballistic Armor Protection System (Balistik Zırh Koruma Sistemi)’nin temel taşı PR481 ile güçlendirilmiş gövde.

* Ballistic Armor Protection sayesinde Latitude E6400 XFR, sınıfındaki 120 santimden düşme testinde mükemmel korunan ilk cihaz.

* PrimoSeal teknolojisi ile, toz ve sıvı girişine karşı en yüksek toplam yabancı madde girişine karşı koruma puanını XFR aldı (IP65).

* QuadCool Thermal Management System - (Isı Yönetim Sistemi) sayesinde XFR, aşırı sıcak ortamlarda ‘MIL-STD’ standartlarının ötesine geçiyor ve en yeni Intel Core2 Duo işlemcilerle olağanüstü bir performans sağlıyor.

* İsteğe bağlı katı hal diskleri (Solid State Drive) ile daha da artırılan dayanıklılığı, aynı zamanda daha iyi sistem performansı anlamına da geliyor.

Uzun ömürlü pil
* Uzun ömürlü ve dış saha koşullarına uygun piller, ExpressCharge özelliği ile daha hızlı şarj süresi sağlıyor.

* DirectVue Teknolojili 14.1” geniş LCD ekran ile doğrudan güneş ışığının altında bile rahatlıkla çalışabilirsiniz.

* Araç bağlantı kiti ile polis ya da saha görevindeki teknisyenler için doğrudan araçlara sabitleme olanağı büyük esneklik sağlıyor.

* Güvenli ve basit kilitler ve PrimoSeal özelliği sayesinde nemli, yağmurlu ya da tozlu ortamlarda olağanüstü koruma sağlar.

 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 20:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?