20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Dev robot Titan geliyor!

İngiltere’de Nik Fielding tarafından dizayn edilen ünlü şov yıldızı dev robot Titan, Dubai, Hong Kong, Almanya, İsviçre, Fransa ve İrlanda’dan sonra Türkiye’de gösteriler yapacak.

Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde Türk izleyicilerin karşısına çıkacak olan robot Titan, bir çok reklamda rol almasının yanı sıra, İngiliz kanallarının önemli şov programlarındaki performanslarıyla tanınıyor.

Robot Titan, 28 Mayıs’ta ilk gösterisini yapacak. Judge Read çizgi romanından esinlenerek yaptığı robot Hammerstain’den sonra ileri teknoloji ile donatılmış son robotu olan Titan’ı tasarlayan Nik Fielding yarattığı bu dev robotla tanındı.

İki kişi tarafından 4 yılda tamamlanan Titan Ankara’dan sonra Filipinler’de gösteriler yapacak. Robot Titan 1.5 metreyi bulan eni, 2.50 metreyi aşan boyu 150 kilo ağırlığı ile görenlere “kapı gibi robot” deyimini hatırlatıyor. İngiltere’den İstanbul’a 4 büyük kutu içerisinde getirilen ve montajı bir günde tamamlanan Titan için, Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde özel bir alan ayrıldı, kapılar genişletildi, boyları yükseltildi ve teknik altyapı sağlandı.

anka
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 15:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?