19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

'Dijital İslam'da üründe sınır yok

Dijital İslam pazarı katlanarak büyüyor

Kuran yüklü mp4 ile içinde sesli cevşen duası ve tespih bulunan Nur Kalem, dijital hac rehberi... “Hem dindarım hem de teknolojiyi yakından takip ediyorum” diyenlerin son gözdeleri. Teknolojik İslami ürünler satan alışveriş sitelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Hayırlı eş için internetteki Allahinemripeygamberinkavli.com sitesi hizmet verirken helal gıda siteleri de var

Dijital İslam pazarı katlanarak büyüyor. Her gün yeni bir ürün piyasaya çıkıyor. Amaç İslami kurallara göre yaşayanların hayatlarını teknolojiyle kolaylaştırmak.
Dijital elektronik ürün satışı yapan Alfa Dış Ticaret’in Genel Müdürü Osman Taha Küçük, pazarın her yıl yüzde 100'e yakın büyüdüğünü söyledi.
Bu pazarın 10 milyon dolarlık bir hacme ulaştığını kaydeden Küçük, "İki yıllık bir şirketiz. İslami dijital ürünler üzerinde çalışıyoruz. Mesela Kuran’ı dijitalleştirdik. Cepnur ile Risale-i Nur Külliyatı'nı da tamamladık. Şimdi Mesnevi üzerinde çalışıyoruz" dedi.
Ağırlıklı olarak internet üzerinden satış yaptıklarını belirten Küçük, bir ayda bin adet Cepnur sattıklarını, bu ürünün görüntülü Cevşen, görüntülü tesbihler, ezan saati ve Kıble gösterimi imkânı da sağladığını ifade etti.

Kuran telefonu
Bu pazarın her yıl katlanarak büyüdüğünü söyleyen Küçük, İslami ürünlerdeki gelişmenin sanal alemde de kendini gösterdiğini belirtti.
Yurtdışına da satış yaptıklarını kaydeden Küçük, Almanya ve ABD'de bayilik verdiklerini anlattı.
Önümüzdeki günlerde mobil Kuran telefonunu da piyasaya sunacaklarını belirten Küçük, "Bu ürünün içinde cep telefonun özelliğini yanı sıra 26 dilde sesli Kuran bulunuyor" diye konuştu. 



Dijital Kuran ve Hac rehberi
Pazardaki son ürünlerden birisi de Kuran yüklü mp4. Bu ürün, Kuranı Kerimi Türkçe - Arapça okuma ve dinleme imkânı sunuyor. Ürünün fiyatı 170 TL. Dijital Hac ve Umre Rehberi de hacı adaylarına bir çok konuda bilgi desteği sunuyor. Bu ürünün fiyatı ise 50 TL. 







Bir ayda bin adet satıldı
İçinde sesli olarak Risale-i Nur Külliyatı'nın tamamı bulunan Cepnur'un satış fiyatı 259 TL. Bir ay önce piyasaya sunulan üründen kısa sürede bin adet satılmış. Ayrıca içindeki külliyatı yazıyla takip edebilme özelliğine de sahip.



Namaz kılmayı öğreten bilgisayar
Çocuklara yönelik olarak hazırlanan bu ürünün ekranında namaz kılan çocuk figürleri bulunuyor. Ürünün fiyatı 15 TL. Bunun yanı sıra yine çocuklar için dua eden, namaz kılmasını öğreten bebekler de piyasada satışa sunuluyor. 



Nur kalemle cevşen dinlerken yazma imkânı
İçinde sesli cevşen duası ve tespih bulunan Nur Kalem, en çok ilgi gören ürünlerden birisi. Osman Taha Küçük, bu ürünün aynı zamanda USB olarak da kullanılabildiğini belirtiyor.



Hayırlı eş, helal ürün sanal alemde
Hepsihelal.com gibi genel alışveriş sitelerinden, Allahinemripeygamberinkavli.com gibi İslami evlilik portalına kadar pek çok site muhafazakâr kesime yönelik hizmet veriyor.

Allahinemripeygamberinkavli.com sitesi, İslami kurallara göre yaşayanların evlilik niyetiyle tanışmalarına olanak sağlıyor. Hepsihelal.com ise Türkiye'nin ilk helal ürün marketi sloganıyla hizmet veriyor. Sitede gıda, sağlık, kozmetik, tekstil ürünlerinden adak ve kurban satışlarına kadar pek çok ürünün satışı yapılıyor. Sitenin iddiasına göre, tüm ürünler kontrol elemanları tarafından denetleniyor. Ayrıca üstünde hologramlı logo etiketi bulunan, üretim aşamaları denetlenen belgeli ürünlerin 'helal' olduğu sitenin garantisi altında olduğu belirtiliyor. Amaç ise ticaretten çok helal bilincini artırmak. 


Bu gelişmelerin yanında cep telefonları için özel hazırlanmış cep namaz, ezan, cep dua gibi özel programlar da bulunuyor. Ezan programıyla cep telefonuna 5 vakit ezan vakitleri yüklenebiliyor. Bu programla ayrıca telefonunuzdan Yasin dinlemek, telefonunuza kıble pusulası yüklemek de mümkün.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 03:29:26
Güncelleme :19 Ocak 2009 Pazartesi 03:51:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?