22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Dijital yaşam biçimi: Apple

Macintosh bir "din" halini alıyor. Mac dininin kendine has kuralları var. Örneğin; "Mac kullanıcı grupları, yoldan sapmışları, yanlış yolda gittiğini anlayarak Mac’e dönmek isteyenleri, aidiyet hissini arayanlara yardım eder."

NOKTA Dergisi bu hafta Macintosh’un önlenemez yükselişini araştırdı. İşte bazı satırbaşları:Mac komününün ana karakteristikleri; kullandığı bilgisayarı bilgisayar olarak değil, kendisiyle beraber düşünebilen bir sistem olarak değerlendirmek, Mac kullanıcısı olmayı "ciddi"ye almak, teknoloji ve duygular arasında sıkı bir bağ kurmak, diğer Mac komünü üyeleri arasında iletişimi ve yardımlaşmayı sağlamak, bilgisayara tabi olmak yerine bilgisayarın efendisi olmak, kullandığı Mac ile arasında spiritüel bir bağ geliştirmek.Macintosh Türkiye Distribütörü Bilkom’un Genel Müdürü Veli Tan Kirtiş’in Nokta’ya söyledikleri de, Macintosh’un iddiasını ortaya koyuyor:

“Apple bir PC’dir. PC ismini ilk kullanan olmasa da, algılama anlamında tarihte ilk kabul edilen PC, Apple’ın Macintosh modelidir. PC derken eğer Wintel tabanlı makineleri kastediyorsak, kullanıcıların Apple’a geçmesi için yüzlerce sebeplerinin olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz. Apple bilgisayara sahip olmak bir ayrıcalık. Bunu Apple kullananlar gayet iyi biliyor. Şimdi bu ayrıcalığa sahip olmak daha da kolaylaştı. Macintosh satış anlamında o kadar başarılı oldu ki, artık Macintosh ismi Apple ile beraber anılıyor. Dijital yaşam biçimi ‘Apple’ diyebilirim.”

NOKTA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2005 Cumartesi 00:00:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?