20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Dünyaya rezil olduk!

Ünlü evrimci bilimadamı Richard Dawkins'in sitesine erişimin Türkiye'den engellenmesinin ardından, sitenin üzerine (Banned in Turkey) 'Türkiye'de yasaklı' yazan bir banner yerleştirildi.  Banner'ın hemen yanına da sitenin erişime engellenmesiyle ilgili iki haber koyan site yöneticileri, kapatma kararının yaratılışçı Adnan Oktar'ın (Harun Yahya) yazdığı bir kitabın eleştirilmesi yüzünden ilgili olduğunu ifade etti. Haberlerin altına bir çok site takipçisi yorum girerken bazıları şaşkınlığını gizleyemedi.

Sitenin yasaklanmasına inanamayan jernJane isimi kullanıcı, haberin altına şu yorumu  yazd:

"Ciddi mi bu! Birileri bir kitap yazmış. Kitap bir websitesinde eleştirilmiş, şimdi Türkiye'de hiç kimse bu siteye giriş yapamıyor

İnanılmaz!"

Her ne kadar Türk kullanıcıları siteye erişemese de yabancı kullanıcıların bu ifadeyi görmesi Türkiye'nin imajı açısından oldukça kötü bir iz olacak. Zira daha önce Youtube gibi siteler yasaklanmış ancak benzer yasaklar Çin, İran gibi ülkelerde de uygulanmıştı. Richard Dawkins'in sitesinin erişime engellenmesi ise türü açısından bir ilk teşkil ettiğinden dolayı ifade özgürlüğü konusunda zaten sabıkalı olan Türkiye'nin imajını daha da kötüleştirecek gibi.

Günlük yaklaşık 30 bin kişinin girdiği sitenin ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu, akademisyenler, bilimadamları ve üniversite öğrencileri oluşturuyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emsalsiz2002 IP: 85.96.252.xxx Tarih : 22.09.2008 17:39:31

onun bunun sitelerinde dola-şamayan bizim akademisyenler bilim adamları daha iyisini neden yapmıyor. bu yetenek yokmu yada destek verilmiyomu. tayyyip. kanal 7 misali onlarada bi destek versin .