18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Dünyayı değiştiren 10 keşif

Dünyayı değiştiren 10 keşif

Londra Bilim Müzesi, 100. yılı dolayısıyla uzmanlarla birlikte en önemli 10 bilimsel keşfi seçerek, içlerinde en önemli olanın belirlenmesi için oylama başlattı.

Projenin küratörü Katie Magg, "Buhar makinesi, Endüstri Devrimi'ni başlattı. X-ray, doktorlara hastalık teşhisinde yeni bir cihaz sağladı. Penisilin, birçok kişinin hayatını kurtardı. Telgraf, uzun mesafede iletişimi sağladı. Biz, halkın müzeye gelerek bu keşifleri oylamalarını istiyoruz. Bilim Müzesi en önemli 10 bilim, teknoloji, tıp keşfini seçti. Bilim ve teknoloji alanında çok önemli birçok buluş var fakat biz bu 10 taneyi seçtik çünkü bu buluşlar geçmişte çok büyük etki bırakmış ve hala geleceği de etkileyen buluşlar" dedi.

Müzeyi ziyaret eden teknisyen Richard Birken, "Benim için her zaman tutku olan T model arabalara bayılıyorum. Babamın burada olup benimle bunu izlemesini isterdim, eminim o da bayılırdı. Eğer oy veriyor olsaydım, oyum kesinlikle T modele olurdu" şeklinde konuştu.

"Asırlık Yolculuk" adını taşıyan projenin içerdiği keşifler şu şekilde: "Thompson'ın Atmosfer Makinesi, V-2 roket makinesi, Cooke ve Wheatstone'un Telgraf, Stephenson'un Roketi, Reynold'un X-ray cihazı, T Model Ford motor, Penisilin, ilk bilgisayarlardan Pilot ACE, Crick ve Watson'un DNA'nın heliksi yapısını keşfedişi, Apollo 10 Kumanda Modülü"

Müzenin doğum günü olan 26 Haziran'a kadar sürecek olan "Asırlık Yolculuk" projesinde müzeden ve müzenin internet sayfasından oy kullanılabiliyor.




 

..
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 10:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?