28
Mayıs
2024
Salı
BİLİM TEKNOLOJİ

E-Türkiye ödüllerine başvuru

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı'nın (TBV) bu yıl dördüncüsünü düzenlediği “eTürkiye (eTr) Ödülleri”ne başvurular başladı. 

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, "eTR Ödülleri, Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde, rekabeti artırıcı, bilgiye dayalı, e-Hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak" amacıyla verildiği belirtildi.
 
Ödüller, bu yıl “Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler Ödülü”, “Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler Ödülü” ve “Kamudan Kamuya e-Hizmetler Ödülü” olmak üzere üç kategoride düzenlendi. Başvurular 13 Ekim 2006 Cuma akşamına kadar kabul edilecek. 

Ödüller, kamu kurumlarının (kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları dahil) merkez veya taşra teşkilatlarındaki uygulamalarına, yerel yönetimlerin e-Yerel Yönetim uygulamalarına ve kamu kurumlarının arasındaki uygulamalara verilecek
.
eTR Ödülleri’ne başvuruda bulunabilmek için ayrıca, her üç kategorideki uygulamaların halen işler durumda ve kullanımda olması ve başvuracak uygulamanın etkin (aktif) ve/veya etkileşimli (interaktif) bir yapıya sahip olması gerekiyor. Halen tasarım ve geliştirme aşamasındaki uygulamalar ve pilot projelerle yalnızca bilgi veren, edilgen (pasif) çözümler ise ödüllere aday olamayacaklar. eTR Ödülleri’ne başvurular elektronik olarak www.etrodulleri.org adresinden de gerçekleştirilebilecek. 

eTR Ödülleri kapsamında 2005'te “Büyük Ödüller”in sahipleri, “e-Devlet” kategorisinde Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Projesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün “Mobese İstanbul” Projesi, “Kamu’dan Kamu’ya e-Hizmetler” kategorisinde İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün Kimlik Paylaşım Sistemi ve “e-Yerel Yönetim Hizmetleri” kategorisinde ise Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Nilüfer e-Dönüşüm Projesi olmuştu. 


aa
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 13:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?