22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Eğitim projesinde aslan payı Türkiye’nin

2013 yılına kadar 500 bin öğretmene bilgisayar eğitimi verme hedefi ile yola çıkan dünyanın en büyük mikroçip üreticisi Intel, Türkiye’de yürüttüğü Intel Öğretmen Programı’na Türk Telekom’un da dahil olmasıyla hedefini hem 2011’e çekti, hem de 600 bin öğretmene çıkardı. Türkiye’de toplam 650 bin öğretmenin görev yaptığını belirten Intel Türkiye Genel Müdürü Ege Ertem, “Intel, global olarak yürüttüğü eğitime destek projelerinde en büyük payı Türkiye’ye ayırdı” dedi.

10 milyon öğretmene eğitim 

Ertem, şunları söyledi:

“Programa dahil olan İrlanda, Meksika, İngiltere, Çin, Hindistan, ABD ve Almanya gibi 40 ülkede toplam eğitim alan öğretmen sayısı 10 milyon. Bu rakamın 600 bini Türkiye’de yani penetrasyon yüzde 92. Amacımız tüm öğretmenlere ulaşmak. Bu rakamın yarısına yaklaşan başka bir ülke dahi yok. Bu, Intel’in Türkiye’ye ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi.”

Projenin başarısı ve bir şirketin daha ortak olmasının merkezin bile dikkatini çektiğini belirten Ege Ertem, “Projeyeye Türk Telekom’un girmesi ilgi çekti. Bu, Intel Türkiye adına gurur verici” dedi.

10 haftada web sitesi yapmayı öğrettiler 

Intel Öğretmen Programı efektif teknoloji kullanımı ile öğretim ve öğrenimi geliştirilmesine destek olmayı ve matematik, fen, mühendislik eğitimi ile araştırmalarını desteklemeyi hedefliyor. Şanlıurfa İlköğretim Okulu’ndan bir grup öğrenci, Intel Genel Müdürü Ege Ertem ve basın mensupları huzurunda, kurs almış öğretmenlerin kendilerine 10 haftadır öğrettiklerini sergilediler. Öğrenciler, toplam 14 hafta olan programın 10’uncu haftasında seçtikleri ünite ile ilgili yaptıkları internet sitesini interaktif olarak izleyenlerle paylaştı.

Öğretmenler ders planını teknoloji destekli yapıyor 

2003 yılından bu yana Intel Öğretmen Programı’nın uluslararası değerlendirme çalışmalarını yürüten EDC, şu bulguları tespit etti:

* Öğretmenlerin yüzde 77’lik büyük çoğunluğu Intel Öğretmen Programı’nda eğitimlerini tamamladıktan sonra, teknolojiyi derslerine yeni yollarla entegre etmeye başladı.

* Intel Öğretmen Programı’na katılan öğretmenlerin yüzde 82’si bu programın başarılı oldu ve dersleri ile ilgili planlama yaparken teknoloji kullanımları büyük ölçüde arttı.

* Öğretmenlerin yüzde 60’lık bir kısmı da program sayesinde derslerinde proje bazlı yöntemleri kullanmaya yöneldi
Vatan
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 08:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?