22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

En gelişmiş robot fuarı

Moskova’da robotlar arası güreş şampiyonası...


Rusya’nın başkenti Mosokva’daki “Robot-Teknik” fuarında, “robotlar arası güreş şampiyonası” düzenlendi.

Rusya’nın değişik bölgelerinden gelen robot üreticisi firmaların katıldığı fuarda, eğitim, askeriye, güvenlik, tarım ve hayatın diğer alanlarında insan yaşamını kolaylaştırmak için geliştirilen robotlar sergilendi. Fuarda düzenlenen “robotların güreşine” değişik şirketlerin geliştirdiği robotların yanı sıra Moskova’daki teknik üniversitelerden öğrencilerin geliştirdiği robotlar katıldı.

Kolları ve ayakları olan 35 santimetre uzunluğundaki robotlar, teknisyenler tarafından uzaktan kumandayla dövüştürüldü. Düşen robotun 10 saniye içinde kalkmaması halinde “nakavt” olarak mağlup sayıldığı “güreş şampiyonasında”, güreşen robotların genellikle aynı anda düştüğü dikkati çekti. İki robot aynı anda düştüğü için robotların uzun süre yeniden ayağa kalkmaları beklendi.

Yarışmaya Moskova’dan “Proton”, Magintogorsk’dan “Expression”, Bauman Üniversitesinden “Boris”, Zelenograd’dan “New Robotics” ve Magintogorsk’tan “Kuvalda” takımları katıldı.

Moskova’da 21 Ekim’e kadar devam edecek yarışma sonucunda “şampiyonayı” kazanan takım belirlenecek.

Organizatörler, Rusya’da ilk defa böyle bir yarışmanın düzenlendiğini belirterek, ileride boyları bir buçuk metre uzunluğunda ve ağırlıkları onlarca kiloya ulaşan robotların da güreş müsabakalarını düzenleyeceklerini kaydettiler.

ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 14:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?