19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Facebook'ta büyük tehlike

Facebook’ta dolaşan ''Koobface'' isimli trojan kişisel bilgileriniz için büyük risk oluşturuyor.

Ünlü sosyal iletişim ağı Facebook’u kullanan ‘Koobface’ isimli bir trojan, milyonlarca kullanıcıyı tehdit ediyor.

Trojan hesabına girdiği Facebook kullanıcılarının arkadaş listesindeki herkese, içinde video linki bulunan bir e-posta atıyor. E-postanın içinde bulunan video izlemek için tıkladığınızda başka bir siteye yönlendiriliyorsunuz ve sizden videoyu izleyebilmeniz için Flash Player’ı yüklemeniz isteniyor. İşte tuzak burada başlıyor. Aslında yüklenmesi istenen dosya bir trojan ve ilk hedefi bilgisayarınızdaki kişisel bilgileriniz, şifreleriniz ve kredi kartı bilgileriniz.

Trojan’ın bu kadar etkili olmasının sebebi ise maillerin Facebook üzerinden gelmesi nedeniyle güvenli olarak düşünülmesi ve hiç şüphe duymadan yüklenmesi.

Uzmanlar ise aynı trojan’ın geçtiğimiz Ağustos ayında Myspace’de yayıldığını, bu tür sosyal paylaşım sitelerinden gelen her e-posta’ya güvenilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuyorlar.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2008 Çarşamba 14:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erol Alkan IP: 85.104.247.xxx Tarih : 15.12.2008 00:53:44

yaa zaten facebook hiçmi hiç güvenilir bir site değil bunu okuyan herkese sesleniyorum www.netlog.com sitesinde inanılmaz arkadaşlar var kendi huy ve tipinize göre arkadaş bulmak çok kolay ve daha hızlı bir şekilde size güvenirliğini gösteren nickler çıkacaktır bu sayede pc içinde güvenilir olacaktır