20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Fiber dünya

Fiber erişim teknolojilerinde öncü firma Entrisphere'i geçtiğimiz yıl bünyesine katarak geniş bant alanındaki lider konumunu güçlendiren Ericsson, 26 Mart tarihinde Ankara Divan Otel ve 28 Mart tarihinde İstanbul Conrad Otel'de "Fiber Dünya" etkinliklerini gerçekleştirdi.

Telekom sektöründen pek çok davetlinin ve basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen etkinliklerde Ericsson Türkiye Pazarlama, Strateji, İş Ortaklığı ve İletişim'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş yaptığı açılış konuşmasında multimedyanın geleceğinin IP tabanlı ağlar üzerinden geniş bant erişiminde görüldüğünü; GPON'un ise var olan geniş bant teknolojilerinden çok daha hızlı erişim potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Kulabaş, Entrisphere satın almasıyla birlikte mobil ve sabit geniş bant stratejilerinin entegre edileceğini; operatörlerin giderek artan hızlı ve ucuz geniş bant erişim talebini kolaylıkla karşılayacaklarını bildirdi.

Ericsson Türkiye Çözüm Yöneticisi Bülent Özaslan, Ericsson İsveç geniş bant Satış Destek Grubu Yöneticisi Kane Neman ve Ericsson Cables Satış Birimi Başkanı Michael Flaaten sunumlarının gerçekleştiği etkinlikte katılımcılar demolar sayesinde GPON ve VDSL 2 teknolojilerini ve fiber erişim çözümlerini ayrıntılı olarak inceleme imkanı buldu.

Ericsson 2006-2007 yılları içinde IPTV alanında Tandberg TV, IP edge çözümlerinde Redback Networks; Çoklu Ortam Mesaj Servisleri (multimedya) sağlama platformu (SDP) çözümlerinde Drutt Corporation; sabit ve mobil şebekeler üzerinden internet temelli sesli ve görüntülü mesajlaşma platformu alanında Mobeon; fiber erişim teknolojisinde Entrisphere; mobil şebekelerin performans yönetiminde Distocraft; transmisyon ve geniş bant alanında Marconi; internet temelli yeni nesil kurumsal çözümlerde Netwise; metro/ethernet çözümlerinde Axxessit; Çoklu Ortam Mesaj Servislerinin (multimedya) içerik ve etkinlik bazlı ücretlendirilmesi alanında Netspira olmak üzere dünyada lider şirketleri bünyesine kattı.

Genişleyen ürün ve çözüm skalası ile birlikte müşterilerini, süreçleri kısaltacak ve maliyet etkinliği sağlayacak yeni teknolojilerle tanıştırmak amacıyla yerel bir inisiyatif başlatan Ericsson Türkiye, aylık toplantılarla portföyüne eklenen yeni şirketleri ve çözüm alanlarını tanıtıyor olacak. Toplantılarının ardından Ericsson, gelen talepler doğrultusunda müşterilerine özel çalışmalar düzenleyecek.

KURUMSALHABERLER
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 11:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?