26
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Fujitsu Siemens'e taze kan

1988 yılında Ege Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan İsmail Kalefer, bilişim sektöründeki kariyerine 1990 yılında IBM Türk Ltd.'de sistem mühendisi olarak başladı. 1990-1996 yılları arasında IBM Türk Ltd.'de sistem mühendisi ve ürün yöneticisi pozisyonlarında görev alan Kalefer, 1996'dan itibaren Integra Yazılım A.S. şirketinde satış müdürü olarak çalıştı. Kalefer, 1997 - 2000 yılları arasında ise HP'de kurumsal müşteri temsilcisi olarak görev aldı. 2000 yılında sistem entegratörü Vestel Danışmanlık'da Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda çalışmaya başlayan Kalefer bir yıl sonra Siemens Business Solutions'ta satış müdürü pozisyonunda hizmet verdi.

Kalefer 2002 yılından, Fujitsu Siemens Computers Operasyon Direktörlüğü görevine atanmasına kadar kariyerine CPG Telekomünikasyon İletişim Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü olarak devam etti.

FUJITSU SIEMENS COMPUTERS TAMAMEN FUJITSU'NUN OLUYOR

Fujitsu Limited ve Siemens AG, Kasım ayında yaptıkları ortak açıklama ile Siemens'in Fujitsu Siemens Computers'da sahip olduğu yüzde 50 oranındaki hissesinin Fujitsu tarafından satın alınması kararını duyurmuşlardı. İki şirket, satın alma işlemlerini ve ilgili yasal onay süreçlerini, 1 Nisan 2009 tarihinde tamamlayacak.

Bu satın alma ile birlikte FJ Group'un yaratacağı sinerjiyle şirket küresel iş operasyonlarını daha da genişletme imkanına kavuşacak. Ayrıca Fujitsu Group, şirketin EMEA'daki güçlü müşteri tabanını ve gelişmiş Ar-Ge kapasitesini de devralmış olacak. Devir işlemi tamamlanana dek, Fujitsu Siemens Computers iki ortaklı yapısıyla faaliyetlerini sürdürecek.

...
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 11:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?