20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Geyşa robot

Kanada vatandaşı Le Trung, iki yıl harcayarak temizlik gibi ev işlerinin üstesinden gelen bir robot yaptı. Le, bir iki düzenlemeyle robotun bir seks partneri olabileceğini de belirtiyor

KANADALI bilgisayar dâhisi Le Trung, 20’li yaşlarında bir kadını andıran ve ev işleri yapabilme yetisine sahip bir robot geliştirdi. İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre Aiko isimli robot temizlik gibi ev işlerinin üstesinden geliyor. Mucidi Le’ye bir içki bile hazırlayabiliyor. Aslında yaşlılar için bir yardımcı robot geliştirmeyi düşünen Le’nin icadı Aiko, her erkeği hedefleyebilecek güzellikte bir robot olmuş.

LE, ilhamını Yıldız Savaşları’nın en ünlü robotu C3PO’dan almış. Bilimin güzellikle buluştuğu noktayı işaret eden Aiko, güne mucidi Le’ye gazete başlıklarını okuyarak başlıyor. Le ve Aiko yemek masasına da birlikte oturuyorlar. Ancak, Aiko’nun pek iştahlı olduğu söylenemez. Le, Aiko ile ilişkisinin henüz yatak odasına taşınmadığını ancak bir iki düzenlemeyle bu robotun bir seks partneri olabileceğini belirtiyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 04:01:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?