20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Google başkan yardımcısı istanbulda

Google'un Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Douglas Merrill, Türkiye ekonomisinin hızlı büyümesinden heyecan duyduğunu söyledi. Türkiye'nin politikada yaşadığı olayların ekonominin büyümesini engellemediğini belirten Merrill, siyasi belirsizliklerin kısa süreli olduğunu, Türkiye'ye güvendiklerini ifade etti. Merrill, Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak şunları söyledi:
"Türkiye pazarı inanılmaz güzellikte fırsatlar sunuyor. Genç yetenekli insanlarıyla müthiş bir gelişme gösteriyor."
Merrill, bir ülkenin ekonomisinin gelişmesinde 'araştırmanın' ekonominin oksijeni olduğunu belirterek, "Türkiye'nin büyümesine katkıda bulunacağımızı düşünüyorum" dedi.

Douglas Merrill, Google'un iş yaptığı ülkelerde her zaman yerel şirketlerle ortak iş geliştirmeye önem verdiğini ve o ülkenin yerel şirketleriyle beraber büyüdüklerini vurguladı. Türkiye'de gmail ile birlikte tamamen yerel bir şirket olan İstanbul.com şirketiyle işbirliği yaparak sinerji oluştuklarını bildiren Merrill, Türkiye'de birçok yerel şirketle çalıştıklarını ve ekonomisinin büyümesine paralel bu işbirliklerini geliştireceklerini kaydetti.

Google'un felsefesinin birlikte kazanmak olduğunu vurgulayan Merrill, başarının bu şekilde elde edildiğini kaydetti. Merrill, Microsoft'un Yahoo'ya teklif vermesi ve bunun Yahoo tarafından kabul edilmemesiyle ilgili soruya şöyle cevap verdi: "İnternet pazarını büyüten her olay bizim için iyidir."

milliyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 13:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?