17
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Google'a çıplak fotoğraf davası

Çıplak kadın fotoğrafları satan bir Web sitesi, sitesinin içeriğine ücretsiz erişim sağlayarak kendisini zarara uğrattığı gerekçesiyle arama devi Google aleyhinde ABD’de dava açtı. Site miktarı belirtilmemekle birlikte Google’dan tazminat istiyor.

’Dünyanın en güzel kadınlarının doğal resimlerini’ sattığını iddia eden Perfect 10 adlı sitenin başkanı Norm Zada’ya göre Google kullanıcılara ücretsiz kullanıcı adı ve şifre sağlıyor. Ayrıca başka sitelerin Perfect 10’dan çaldığı fotoğrafları göstererek insanların para ödemeden bunları görmesini sağlıyor.

Ziyaretçilerinden aylık 25.5 dolar abonelik bedeli alan Zada, "Google yüzünden insanların ürünlerimi alması için bir neden kalmadı" dedi. Zada özellikle Google’ı dava etmesinin nedenini, "Çıplak kadın fotoğraflarını kullanarak daha fazla ziyaretçi çekmeye ve daha fazla reklam geliri kapmaya çalışıyorlar" şeklinde açıkladı. Perfect 10’un ayda 100 bin ziyaretçileri çektiğini iddia eden Zada, Google sitenin içeriğini ücretsiz olarak sunmmaktan vazgeçmediği sürüce zarar edeceğini savundu.

Google yetkilileri aleyhlerinde açılan davayı henüz incelemedikleri gerekçesiyle yorum yapmadı.
hürriyet.com
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2004 Salı 10:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?