26
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Google'ı mahkemeye verdiler

Google Maps adlı uygulama ile sokakların panoramik görüntüsünü internete koyan internet devi Google İsviçre hükümeti ile mahkemelik

Birçok ülkede Google Maps nedeniyle sorun yaşayan Google şimdi de İsviçre ile karşı karşıya geldi. İsviçre'nin Bilgi Güvenliği Komiseri Google'a karşı sokak görüntülerini yayınladığı gerekçesiyle dava açtı. İsviçre'nin Federal Veri Koruma ve Bilgi Komiseri Hanspet Thuer yaptığı açıklamada ABD'li internet devinin güvenlikle ilgili talep edilen şeyleri yerine getirmemesi nedeniyle bu davanın açıldığını belirtti. Özellikle sokak görüntülerinin detaylı bir biçimde internette yer alması konusunda sıkıntı ortaya çıktığını ifade eden Thuer, bu konuda sınırlamalar getirmek istediklerini belirtti. Google Maps'te yer alan 'sokak görüntüsü' seçeneği ile birçok lokasyonun panaromik görüntüsü elde ediliyor. Bu görüntüler özel tasarlanmış araçlar tarafından çekiliyor.

HASSAS YERLER NETTE
İsviçre Veri Koruma Komiseri konuyla ilgili servisin İsviçre'de uygulamaya konulmasından itibaren rahatsızlığını dile getiriyor. Birçok bölgenin fotoğraflarının ve araç numaralarının çok kolay biçimde üzerleri örtülmeden gösteriliyor olması da problem yaratıyor. Hastane dışı, hapishane ve okul gibi çok hassas bölgelerin görüntülerinin çok detaylı bir biçimde gösteriliyor olmasının da doğru olmadığını belirten Thuer, bu sistem için çekim yapan kameraların boyunun da yüksek olduğunu ve normal sokaktan geçen birisine göre duvar yükseltilerinin ardındaki daha fazla görüntüye ulaşabildiğini söyledi. Thuer, "Bu da bahçe gibi kapalı alanlardaki özel yaşamın daha fazla garanti altına alınamadığı anlamına geliyor" diye konuştu.

 

Sabah
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2009 Pazar 17:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?