22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Gorbaçov, Gates'den merhamet diledi

Ural dağlarındaki bir köy okulunda Microsoft'un kopya yazılımlarını kullanmakla suçlanan öğretmen için devreye giren Gorbaçov, Gates'ten merhamet istedi.

Eski Sovyet lideri Mihail Gorbaçov, Ural dağlarında bir köy okulundaki bilgisayarlarda korsan yazılım kullanmakla suçlanan bir öğretmenin affedilmesi için Microsoft'un patronu Bill Gates'e çağrıda bulundu. Nobel Barış Ödülü sahibi Gorbaçov, Gates'e yazdığı açık mektubunda, Aleksandr Ponosov adlı öğretmenin "suç işlediğini bilmediğini", bu nedenle merhamet gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 

Gorbaçov Vakfının www.gorby.ru adresindeki internet sitesinde yayımlanan mektupta, "Yaşamını çocukların eğitimine adamış, şirketinizde çalışanların maaşlarıyla karşılaştırılamayacak mütevazı geliri olan bir öğretmen, Sibirya'daki cezaevi kampına gönderilmekle tehdit ediliyor" denildi.

Hapis ve para cezası var
Microsoft'un programcılarının işlerine büyük saygı duyduklarını hatırlatan ve fikri mülkiyet haklarının ihlalinin cezalandırılması ilkesinin önemine dikkati çeken Gorbaçov, Gates'e "Yine de bu davada, Aleksandr Ponosov'a yönelik şikâyetinizi geri çekmenizi ve merhamet göstermenizi istiyorum" dedi. 

Ural dağlarında Perm bölgesinde bulunan Sepiç köyündeki bir ortaokulun müdürü olan Ponosov, okulundaki bilgisayarlarda, Microsoft'un yasadışı kopya yazılımları kullanıldığı için firmanın fikri mülkiyet ve telif haklarını ihlal etmekle suçlanıyor. Ponosov, hapis ve para cezasıyla karşı karşıya bulunuyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 07:37:48
Güncelleme :6 Şubat 2007 Salı 08:14:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?