16
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Grev bu sabah başladı

Türk Telekom’da Haber-İş ve yönetim arasındaki uzlaşma görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Grev bu sabah saat 08.00 itibarıyla başladı.

Dün öğle saatlerinde Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nde bir araya gelen yetkililerin görüşmesinde bir sonuca ulaşılamadı. Görüşmelere ara veren taraflar, dün saat 17.30 itibariyle Denizcilik Müsteşarlığı’nda tekrar bir araya geldiler. Görüşmelere Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç da katıldı. Ancak 6 saati aşkın bir süre devam eden görüşmelerden sonuç çıkmadı.

Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapsam, ücret ve çalışma saatleri konularında 21 asıl, 5 geçici madde olmak üzere toplam 26 maddede anlaşmanın sağlanamadığını söyledi.

SENDİKA NE İSTEDİ?

Konuyu masa başında sonuca vardırmak istediklerini, tabanın karşı çıkacağını bilerek en son tekliflerini de aşağıya çektiklerini ifade eden Akcan, görüşme masasında 2007 yılı için yüzde 10, 2008 yılı için ise 1. ve 2. 6 aylık dönemlerde yüzde 4 4 ücret zammı istediklerini belirtti. Son tekliflerinde ikramiye gün sayısını 116 güne indirdiklerini de söyleyen Akcan, görüşmelerin ücret dengesizliğinin giderilmesi noktasında tıkandığını kaydetti.

Bunun üzerine tekliflerinin tamamını geri çektiklerini belirten Akcan, “Şu anda sürecin başında verdiğimiz teklif geçerli. Grev süresince görüşmeler devam edecek” diye konuştu.

TELEKOM NE ÖNERDİ?

Türk Telekom'un çalışanlarına çok iyi oranlarda ücret ödediğini, ücretlerin piyasa koşullarının üzerinde olduğunu ifade eden Doany, şöyle devam etti:

''Bu nedenle sendikaya çok iyi bir teklif verdiğimizi düşünüyoruz. Enflasyon oranı 2007'de yüzde 8 olmasına rağmen biz yüzde 10 teklif ettik. İkinci yıl için de yüzde 4+4 verdik. Ancak anlaşma sağlayamadık. Ücretler konusunda hayal kırıklığına uğradık. Sayıları 5-6 bini bulan tekniker, teknisyen ve teknisyen yardımcılarının ücretlerinde de iyileştirme teklif ettik ama anlaşamadık. Grevin çok uzun sürmeyeceğini, kısa zamanda bir karara varılacağını ya da hakem aracılığıyla çözüleceğini düşünüyoruz. Umudumuzu henüz kaybetmedik.''

 

AA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 09:09:17
Güncelleme :16 Ekim 2007 Salı 13:38:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serkan cosar IP: 85.97.176.xxx Tarih : 16.10.2007 09:41:47

zaten bir suru para alıyorsunuz.birde uzerıne yuksek oranda zam ıstıyorsunuz okuyup ısınını uzmanı olan alsın.fakat dıger elemanların yaptıgı ısı yapabılen vede onların suanda aldıgı ucretın yarısına yapacak eleman dolu pıyasada unıversıte menzunları bos gezerken halınıze sukredıp oturun.işinizden de olmayın bos yere