25
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Her eve bir HD TV!

Televizyon teknolojisindeki son gelişmeler henüz pek çok kişi için sadece uzaktan heyecan verici. Yeni nesil yüksek çözünülürlüklü (HD) televizyonlar her ne kadar son derece cazip televizyon izleme keyfi sunsa da, ne yazık ki fiyatları aynı oranda cazip değil. Fakat küçük sayılabilecek bir yonga üreticisi HD televizyonlarının önündeki maliyet bariyerini ciddi anlamda düşürecek bir teknoloji geliştirdiğini iddia ediyor. İddiaya göre HD TV'ler için üretilecek yeni yongalar, bütçeleri sarsmadan her evde yüksek çözünülürlüklü yayınları seyretmeyi mümkün kılacak.

Renesas Technology adlı adı çok fazla duyulmamış olan bu firma, geliştirdiği küçük ve ucuz işlemciler ile artık TV üreticilerinin müşterilerine daha cazip fiyatlar sunabileceği görüşünde. Her ne kadar R8J66957BG adlı yonganın adı çok etkileyici olmasa da, neyse ki yetenekleri adından çok daha iyi. Sadece 23 mm kare büyüklüğündeki bu yonga hem piyasadaki alternatiflerinden çok daha küçük, hem de alternatifleri çalışmak için iki set DRAM'e ihtiyaç duyarken ona sadece tek set DRAM yeterli oluyor.

Bakalım Renesas Technology'nin bu son derece iddialı yongası dev televizyon üreticileri tarafından ne zaman tercih edilmeye başlanacak ve daha ucuz HD TV'leri raflarda görebileceğiz.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 13:15:01
Güncelleme :7 Nisan 2009 Salı 13:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?