20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

IBM Türk'ten inovasyon merkezi

IBM Türk İstanbul binasında kurulan merkezin IBM çözüm ortaklarına, bağımsız yazılım evlerine, kurum ve kuruluşlara, risk sermayesi işletmecilerine, teknoloji dünyasına yeni adım atan şirketlere, BT uzmanlarına ve akademisyenlere açık olacağını belirten IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, “Ziyaretçiler merkezin eğitim kursları ve danışma hizmetlerinin yanı sıra, son teknolojiye sahip IBM sunucularının kapsamlı teknik altyapısından da yararlanabilecek. BT profesyonelleri ve akademisyenler, uygulamalı çalışmalar, teknik seminerler ve bilgilendirme toplantıları aracılığıyla bilgilerini geliştirebilecek. IBM DeveloperWorks’teki açık kaynak kodlu en güncel teknolojileri keşfedebilecek” diye konuştu.

Dünyaya model fikirler...


Kuruluşunun 70. yılında hayata geçirilen bu yatırımla IBM’in Türkiye pazarına duyduğu inancın bir kez daha altını çizmenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını vurgulayan Yüksek, Türkiye’yi geleceğin dünyasına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti:
“Dünya genelinde 75 geliştirme merkezi ve 5 nobel fizik ödülüne sahip olan 8 laboratuarı bulunan IBM’in sadece bugün açılışını yaptığımız merkez dahil, 41 inovasyon merkezinin maliyeti 600 milyon dolar. Bu merkez, üretilen fikirleri uygulama imkânı yaratacak. Üretilen projeler, 75 gelişme merkezi ve 8 laboratuarda yer alarak dünyaya model olma şansı yakalayacak.”

İstanbul’dan Kaliforniya’ya anında erişim


Merkezin ziyaretçilerine sunduğu en değerli olanaklardan biri, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan 41 inovasyon merkezinin uzmanlığını kapsayan bir ağa erişebilmeleri olacağının altını çizen Eray Yüksek, böylece şirketler ve akademisyenlerin, merkezlere ne kadar uzak olurlarsa olsunlar, IBM’in satış, pazarlama ve teknik uzmanlarına anında erişebileceklerini bildirdi. Yüksek, şu örneği verdi: “İstanbul’da bulunan bir çözüm ortağı, Kaliforniya’daki IBM inovasyon merkezinin uzmanlarıyla çalışarak, kendi uygulamasını o bölgedeki müşteri koşullarına uygun hale getirebilecek, böylece yurtdışında yeni iş fırsatları yaratabilecek.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 18:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?