18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

İddialara ne cevap verdi?

Google sonunda fena patladı; kendisini eleştirenlere çok sert bir öneri yaptı...

Bir iddiaya göre Google üzerinde yapılan aramalarda, dev arama motoruna para ödeyerek reklam veren firmaların resmen öne çıkarıldığı telaffuz edildi.

Google'ın mühendislik bölümü başkan yardımcısı koltuğunda oturan Amit Singhal ise bu iddiaları yalanladı...

Bu dikkat çekici olay Wall Street Journal'da, Nextag'ın CEO'su olan Jeffrey Katz'ın, Google'ın araştırma sonuçlarını kendi isteği yönünde değiştirdiğini iddia etmesiyle başladı. Hatta daha da ileri giden Katz, Google'ın tam bir tekel rolü üstlendiğini söylemekten geri kalmadı. Katz kısaca; "Google arama sonuçlarını gerçek sitelerden, reklam sitelerine yönlendiriyor" diyerek durumun ciddiyetini ortaya koymaya çalıştı.

Tüm bu söylemlerle de yetinmeyen Katz, geçen yıl direk olarak Senato Adalet Komitesinden Nextag'ın veri trafiğini gösteren data aktarımlarının sonuçları doğrultusunda Google'ın kullandığı algoritmayı ne zaman değiştirdiğini söyleyebileceklerini belirtti.

 

...Ve işte Google'dan gelen en sert cevap!
Singhal ise bu suçlamalara Google Kamu Politikası bloğu üzerinden cevap verdi. Yazdığı açıklamada net bir tavır takınan Katz; "Hali hazırda bulunan tüm yönetmelikleri burada bir kez daha yazmayacağım. Fakat şu bir gerçek ki Google kullanıcıları için her zaman en iyi sonucu vermeye çalışıyor ve arama sonuçlarını herhangi bir şekilde değiştirmiyor."

Tüm teknoloji dünyası için sürpriz olan açıklamaysa Singhal'in şu sözleriyle oldu; "Eğer kullanıcılar bizim arama motorumuzu beğenmiyorlarsa, Bing, Yahoo, DuckDuckGo hatta Google Minus Google gibi farklı programlarını deneyebilirler." Yaptığı açıklamanın hemen altına kullanıcıların bu sitelere rahatça ulaşmaları için tek tek link veren Singhal yaptıklarının sadece Google kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda olduğunu açıkladı.

Son kullanıcılar için, Google'ın arama sonuçları üzerinde oynama yapıp yapmadığını bilmekse gerçekten imkansız. Fakat bu iddialarda doğruluk payı olup olmadığını yakın bir zamanda öğreneceğiz gibi gözüküyor.

...
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2012 Cumartesi 21:39:55
Güncelleme :28 Haziran 2012 Perşembe 12:24:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?