28
Mayıs
2024
Salı
BİLİM TEKNOLOJİ

İnsan evriminin halkalarını oluşturan fosil bulundu

Afrika`da ortaya çıkarılan bir fosilin, insanın evrim halkalarını bir araya getiren önemli bir bulgu ortaya koyduğu bildirildi.

Etiyopya`nın kuzeydoğusunda bulunan 4,2 milyon yıllık fosilin, insanın atalarının bir türden diğerine nasıl büyük sıçramalar yaptığı konusundaki bilinmeyenlere ışık tutacak nitelikte olduğu belirtildi.

Yeni ``Australopithecus anamensis`` fosili, insan evriminin üç temel aşamasının daha önce keşfedildiği ve 6 milyon yıla yayılan 7 insansı türün daha bulunduğu Orta Avaş`ta ortaya çıkarıldı.

Araştırma makalesini kaleme alanlardan antropolog Berhane Asfav, ``Zaman içinde süregiden evrim zincirini bulduk. Bu, tek bir yerde zaman içindeki evrimin delili`` dedi. Makalede bilimadamları, anamensis türlerinin yeni olmadığını, ancak bulunduğu yerin, insana benzeyen türlerin bir aşamadan diğerine geçişini gösterdiğini bildirdi.

Bilimadamları, bu 8 türün birbirinden bir günlük yürüyüş uzaklığında bulunduğunu belirterek, insan evriminin değişik aşamalarının tek bir bölgede bulunmasının, ``6 milyon yılı kapsayan mini bir evrim filmine`` benzediğini kaydetti.

Yeni fosilin, Australopithecus ve Ardipithecus arasındaki boşluğu, tam olarak olmasa da doldurmada önem taşıdığı belirtildi.
.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 21:04:09
Güncelleme :12 Nisan 2006 Çarşamba 21:06:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali kilic IP: 85.178.109.xxx Tarih : 13.04.2006 01:22:54
Ilginc adamin biri cikiyor ortaya bir sey atiyor ,bütün ateisler üzerine atliyor.Dünyadaki bütün dinler ve kitaplar insanlarin atasinin adem oldugunu kabul ediyor.Ama darvin ortaya yalan bir teori atiyor herkes onu konusmak zorunda kaliyor.simdi benim yaptigim gibi.iyide bizler bu yalanlari duymak zorundamiyiz.bir peygamber sözü var "Idia sahibi iddiasini ispatlayamadigi sürece yalancidir".