21
Mayıs
2024
Salı
BİLİM TEKNOLOJİ

Instagram kullananlara müjde!

Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, yeni sürümüyle IOS ve Android işletim sistemli telefonlarda güncellendi. Son güncellemenin en büyük özelliği ‘Fotoğraf Haritası’ uygulaması.

Wired’a konuşan Instagram’ın kurucusu Kevin Systrom, Instagram’ın sadece ‘anlık’ fotoğraflardan oluşmadığını, kullanıcıların hatıralarını toplayan nostaljik bir görsel koleksiyon olmasını istediklerini belirtti.

Daha önce fotoğrafları kronolojik sıraya göre sıralayan Instagram, yeni ‘Fotoğraf Haritası’ özelliğiyle fotoğrafların nerelerde çekildiğini ön plana çıkarıyor.

Yeni güncellemeyle farklı bir görünüm alan profil sayfasına ‘Photo Map’ seçeneği eklendi. Bu seçeneği aktive ettikten sonra daha önce çekildiği yeri belirtilen fotoğraflar otomatik olarak haritaya ekleniyor. Yeri belirtilmemiş fotoğraflar ise kullanıcı isterse haritada yerini alıyor. Haritaya eklenen fotoğraflar herkes tarafından görülebiliyor Ancak kullanıcı isterse eklediği fotoğrafları haritadan kaldırabiliyor.

Instagram’ın bu yeni özelliği gizlilik ayarları konusunda soruları da beraberinde getirdi. Systrom, kullanıcıların güvende hissetmesi için gereken önlemleri aldıklarını belirtti.

...
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2012 Çarşamba 11:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?