18
Mayıs
2024
Cumartesi
BİLİM TEKNOLOJİ

İnternet güvenliği için ittifak

İnternet devi Google ile dünyanın en büyük elektronik istihbarat kuruluşu olan Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı, “Siber Soğuk Savaş” beklentilerini kuvvetlendirecek bir işbirliğine gitti ve internet güvenliği için ittifak kurdu.

Google, Çin hükümetinin sansür uygulamaları ve Çin kaynaklı siber saldırılar yüzünden Çin’deki faaliyetlerine son verebileceğini geçen ay duyurmuş, bunun üzerine Çin ve ABD’nin karşılıklı açıklamalarıyla ikili ilişkiler gerginleşmişti. Çin, Google’ı ABD’nin dış politikasının aracı olmakla suçlarken, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın, Çin’in sansür uygulamalarını Berlin Duvarı’yla karşılaştırması yeni Soğuk Savaş sanal âlemde yaşanacak iddialarını doğurmuştu.

Amerikan Washington Post gazetesinde çıkan habere göre, Google, Çin’den gelen ve Google dahil 30 kadar büyük Amerikan şirketini hedef alan saldırıların hemen ardından NSA’ya başvurdu. İki kurum arasındaki ittifakla güvenlik sisteminin zayıflıkları giderilecek ve saldırganların yöntemleri hakkında bilgi toplanacak.

Yapılan anlaşma gereği NSA, Google kullanıcılarının iletişim ve sörf özgürlüğüne müdahalede bulunmayacak.

ABD Ulusal İstihbarat Başkanı Dennis Blair, önceki gün Amerikalı milletvekillerine hitaben, “Sanal dünyayı ancak özel sektör ve uluslararası ortaklarımızla işbirliği içinde koruyabiliriz” demişti..

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 17:15:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?