30
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

ISP'leri korkutan yazılım

Google'ın kullanıma sunmaya hazırlandığı yeni araçlar, İnternet servis sağlayıcıların bağlantınızı kısıtlayıp kısıtlamadığını kontrol etmenizi sağlayacak.

Google Labs'ın üst düzey yöneticilerinden Richard Whitt'in yaptığı bir açıklamaya göre firmanın araştırma geliştirme ekibi kullanıcıların İnternet Servis Sağlayıcılarının (ISP) bağlantıları üzerinde oynayıp oynamadığını kontrol etmeye yarayacak birtakım araçlar geliştiriyor.

Kullanıcılara servis sağlayıcılarının kendi bağlantılarını "kapattığı" ya da "yavaşlattığı" konusunda bilgilenme olanağı tanıyacak yazılımın ne zaman piyasaya süreceği açıklanmıyor.

Google'ın Net Neutrality (Ağ Tarafsızlığı) projesi kapsamında geliştirilen yazılım geniş çevreler tarafından kullanılır mı bilinmez ancak, ISP'lerin bant genişliğini (Bandwidth) hunharca kullanan BitTorrentçilere karşı "yavaşlatma" gibi uygulamalarda bulunup bulunmadığını ortaya çıkaracak bu yazılım gerçeği tüm çıplaklığı ile gün yüzüne çıkaracak olmasından dolayı kullanıcılar için oldukça iyi bir gelişme.

...
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 07:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?