15
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

İzmir'de meteor düştü iddiası

İzmir Kültürpark alanında dün gece çıkan yangının meteor düşmesinden kaynaklandığı iddiaları üzerine İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen bir açıklama yaptı.


İzmir Kültürkpark'taki 2 No'lu holde dün saat 03.00 sıralarında çıkan yangının meteor düşmesi sonucu meydana geldiği iddiaları üzerine açıklama yapan İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, "Dün saat 03.00'te beni acilen Kültarkpark alanında yangın çıktı diye çağırdılar. Olay yerine geldiğimizde itfaiye ekipleri yangını söndürmüştü. Biz hemen elektrik teknisyenlerini olay yerine çağırdık ve yangının çıkış sebebini öğrenmeye çalıştık. Yaptığımız araştırma sonucu yangının elektrik kaynaklı olmadığı anlaşıldı.

Hiç yanık ve deforme olmuş bir kablo bulamadık. Daha sonra güvenlik görevlilerine olayla ilgili bir şey gördüklerini sorduğumuzda, Basmane kapısı güvenlik görevlisi, yangının çıkmadan önce çatıya hızlı bir alev topunun çarptığını ve çatının bir anda parladığını söyledi. Bu da meteor düşme olasılığını güçlendiriyor. Ancak şu anda kesin bir bilgi yok. İtfaiye yangın raporunu bize ibraz etmedi. Rapor elimize geçtiğinde olay netliğe kavuşacak" dedi.


Yangın söndürüldükten sonra çatıda herhangi bir çökmenin ve delinmenin olmadığını belirten İşleyen, "Yangın sonrası hölü gezdik. Çatıda herhangi bir delinme veya parçalanma yok. Olay yerinde bir gök taşı falan da görmedik. Zaten bir meteor o çatıya çarpmış olsaydı, tahribat çok daha fazla olurdu. İlerleyen günlerde olayın asılını yetkili kişilerden öğreneceğiz" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 02:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?