20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Kablosuz internet erişimi noktalarının sayısı 400’e çıkacak

Intel, Türk Telekom ile Türkiye’de Intel tarafından teknik olarak test edilmiş kablosuz internet erişim noktalarının çoğaltılması ve bu hizmetin halka açık alanlarda yaygınlaşması amacıyla pazarlama işbirliği yaptı.

İşbirliği doğrultusunda, Türk Telekom’un bugüne kadar kurduğu ve bundan sonra kuracağı toplam 400 kablosuz internet erişim alanı (Hotspot), Intel’in tüm dünyada geçerli Centrino mobil teknolojisine uyumluluk sertifikası ile donatılacak.

Intel Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Brain Harrison, 2008 yılında tüm dünyada 300 bin Hotspot noktası oluşturulacağını beklediklerini, Türk Telekom’un da 400 yeni Hotspot noktasıyla bu rakama doğru önemli bir katkı sağlayacağını bildirdi.

Mobil İnternet erişiminin bireylere özgürlük getirdiğini de anlatan Harrison, kablosuz iletişim ile küçük ve orta ölçekli firmaların iletişim maliyetlerinin yüzde 29 oranında düştüğünü ve verimliliğin yüzde 20 oranında arttığını sözlerine ekledi.

Türk Telekom Kablosuz Genişband Teknik Müdürü Turhan Muluk ise 400 olarak planlanan birinci aşamanın ardından Hotspot noktalarının bu yıl sonunda 600 ve 2005 yılı sonunda da 1000’e çıkarılacağını söyledi.

ANKARA - AA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 13:52:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?