19
Mayıs
2024
Pazar
BİLİM TEKNOLOJİ

Kapatma için yeni inceleme yapılacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, klonlanmış cep telefonlarının kapatılması işleminin yeni bir inceleme yapılıncaya kadar durdurulduğunu açıkladı. Bakan Yıldırım, "İncelemeye alınan telefonlar elden geçiriliyor" dedi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, cep telefonlarının kapatılması işleminin yeni bir inceleme yapılıncaya kadar durdurulduğunu söyledi. Yıldırım, Karaman'a yaptığı ziyarette, gazetecilerin 'Klonlanmış' olarak adlandırılan aynı IMEI numarasını taşıyan çok sayıdaki kaçak cep telefonlarından birini almış tüketicilerin uğradığı mağduriyetle ilgili sorularına şu yanıtı verdi: "Bu konu ile ilgili Telekomünikasyon Kurumu Başkanı ile bir görüşme yaptım. İncelemeye alınan ve kapatılmaya başlanan telefonlar teker teker elden geçiriliyor."


'5 bin telefon var'
Vatandaşın mağdur olmaması için bu telefonların kontrol edildiğini belirten Yıldırım, "Bu şekilde olan 5 bin telefon var. Hakikaten iddia edildiği gibi bir klonlama var mı yoksa kayıtların yaptırılması mı unutulmuş ya da telefonların faturaları mı kaybedilmiş. Bunlar tekrar kontrol ediliyor. Cep telefonlarının kapatılması işlemi yeni bir inceleme yapılıncaya kadar durduruldu" şeklinde konuştu.
Yıldırım, kapatılma işleminin ne zamana kadar durdurulduğu yönündeki sorusunu ise "Onlar tespit edilinceye kadar" diyerek yanıtladı. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri, klonlanmış olarak adlandırılan 1 milyon kaçak cep telefonu olduğunu belirtmişti. Bu telefonların görüşmeye kapatılması için GSM operatörlerine yazı gönderilmişti.

'Hizmet kalitesi artacak'
Yıldırım, sabit telefon hizmetlerinde şirket sayısının artmasının telefon ücretlerine yansıyıp yansımayacağı yönündeki soruya şu yanıtı verdi: "Özel havayollarının hizmete başlamasıyla rekabet arttı, fiyatlar da düştü. Telekomünikasyon sektöründe de bunu yapmak istiyoruz. Aynı hizmeti Türk Telekomünikasyon'dan başkaları da veriyorsa hizmet kalitesi artacaktır."
aa
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 10:28:25
Güncelleme :9 Temmuz 2006 Pazar 15:01:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?