16
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

KKTC'deki tatbikata 36 ülke katılıyor

Birleşmiş Milletler'in (BM) ve Avrupa Birliği (AB) dönem başkanı Almanya'nın, KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığınca bugün düzenlenecek uluslararası sivil savunma tatbikatına katılmama uyarılarına rağmen, tatbikata aralarında AB ülkelerinin de bulunduğu toplam 36 ülke katılıyor.

KKTC Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Uluslararası Sivil Savunma tatbikatı için, KKTC Büyükelçiliği vasıtasıyla Ankara'daki yabancı misyon şeflerini ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'nın Almanya'daki muadilini KKTC'ye davet etti. Ancak bu davetler Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından notayla geri çevrildi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi'nin Sekreteri aracılığıyla KKTC'ye, Almanya'nın KKTC'yi tanımaması gerekçesiyle daveti kabul etmediği iletildi. Notada ayrıca, AB ülkelerinin de davete icabet etmeyeceklerinin bildirildiği ve bundan sonra kendilerine nota gönderilmemesinin rica edildiği kaydedildi.

Ancak bu akşam Lefkoşa'da yapılması planlanan, 2. Uluslararası Sivil Savunma Tatbikatına 36 ülkeden katılım olması bekleniyor.

BM'nin bünyesinde yer alan, Uluslararası Arama Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) da tatbikata aynı gerekçeyle katılmayacağını bildirdi. INSARAG Başkan Yardımcısı Thomas Peter, KKTC yetkililerine gönderdiği mektupta, KKTC'nin BM tarafından tanınan bir devlet veya kurum olmadığını belirtti.


aa
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2007 Perşembe 10:15:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?