29
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Kullanıcı bilgilerini vermek zorunda


ABD’de bir mahkeme, YouTube’da video izleyenlerin kişisel bilgilerinin Viacom’a teslim edilmesi emrini verdi


ABD’de bir mahkeme, video paylaşım sitesi YouTube’da video izleyenlerin kişisel bilgilerinin, medya devi Viacom’a teslim edilmesi emrini verdi.
Paramount Pictures ve MTV Networks’ün sahibi olan medya devi Viacom, televizyon programları ve filmlerini telif ödemeden yayımladığı gerekçesiyle YouTube’un sahibi olan Google’dan şikâyetçi olmuştu. 

ABD’li yargıcın Viacom’a verilmesini istediği bilgiler arasında hangi videonun kaç kere izlendiği, saat kaçta izlendiği, varsa izleyenlerin kullanıcı adları ve kullanıcının IP numarası gibi kayıtlar bulunuyor. Ancak Viacom, bu bilgileri yalnızca YouTube’a karşı mücadelesinde kullanacağını, kullanıcıların mahremiyetine saygı göstereceğini belirtti.

Tüm dünyada!
Viacom, telif hakları konusunda Google’ı defalarca uyardığını ancak şirketin önlem almadığını belirtmişti. Google ise YouTube’a dakikada 13 saatlik malzeme yüklendiğini, bunu kontrol etmelerinin imkânsız olduğunu savunmuştu.
Davaya bakan yargıcın, YouTube kullanıcılarının kişisel bilgilerinin Viacom’a teslim edilmesi kararı, yalnızca ABD’deki değil bütün dünyadaki YouTube kullanıcılarını etkileyebilecek

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 17:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?