16
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

Matematiğin dahileri belirlenecek

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde faaliyet gösteren OYKA Kağıt Fabrikası Genel Müdürü Aytekin Kadıoğlu yaptığı açıklamada, TÜBİTAK işbirliği ile matematiğin dahilerini belirleyeceklerini söyledi. 

OYKA Genel Müdürü Aytekin Kadıoğlu, kağıt fabrikasında düzenlediği basın toplantısında, Oyak Çimento Grubu ve TÜBİTAK işbirliğiyle 5. Liseler arası Matematik Yarışması düzenleneceğini ifade etti. Amaçlarının gelişen ve hızla değişen dünyada çağdaş yaşamla iç içe olan matematiği insanlara benimsetmek olduğunu söyleyen Kadıoğlu,

 "Çocuklarımıza ve gençlerimize matematik sevgisini ve önemini aşılamak, matematiğe ilgi duyan öğrencileri teşvik etmek, öğrenciler arası dayanışma ve okullar arası yarışma zeminini oluşturmak istiyoruz. Matematik, genel mantığın uygulama alanı ve insan zekasının bu yolda işlemesi görevini görür. Bilgisayarda bir yazıyı okurken, karşımızda duran bilgisayarın içinde milyonlarca matematik işlemi büyük bir süratle yapılmakta ve sonuçta bize ses ve görüntü olarak sunulmaktadır. Yolda yürürken gördüğümüz binalar, taşıtlar ve yollar hep matematik ve mühendisliğin ortaya koymuş olduğu tasarımlardır" dedi. 


Fabrikanın bulunduğu Zonguldak'ın da yarışmaya katılacak iller arasına dahil edildiğini kaydeden Kadıoğlu, yarışmanın Zonguldak ile birlikte Adana, Bolu, Ordu, Mardin, Düzce, Kahramanmaraş, Rize, Batman ve Sakarya'da 24 Şubat 2007 tarihinde yapılacağını, il birincilerinin ise 15 Nisan 2007 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirileceğini kaydetti. 

Kadıoğlu, yarışmanın birincisi okula 15 bin YTL'lik bütçe ile Fizik, Kimya, Biyoloji ve Matematik laboratuarlarını içeren karma bir laboratuar kurulacağını, birinci olan öğrenci ve ailelerine de çeşitli hediyeler verileceğini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2007 Perşembe 15:15:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?