22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Media Markt: Çok fırsat var

Türkiye’deki ilk mağaza açılışı izdihama neden olan Alman teknoloji perakende devi Media Markt’tan "Türkiye piyasası önemli fırsatlara sahip, büyüme planlarımızı hızlı yürüteceğiz" mesajı geldi.

Türkiye’nin girdikleri 15’inci ülke olduğunu söyleyen Media Saturn Holding GmbH CEO’su Roland Weise, "Türkiye’nin kaydettiği ekonomik adımlar çok önemli ve geçmişten çok daha cazip bir ülke durumunda. Ülkenizde kısa sürede üç mağazaya ulaştık. Yatırımlarımız sürecek" dedi.

PAHALIDAN NEFRET EDİYORUZ: Türkiye’de Metro Cash&Carry ve Real mağazalarıyla uzun yıllardan olduklarını hatırlatan Weise, şunları söyledi: "Türkiye, çok hızlı gelişen bir pazar. Şu anda 43 alışveriş merkezi var, 35 alışveriş merkezi yapım aşamasında, 30 tanesi de planlanlama düzeyinde. Türkiye, kısa sürede 100’den fazla alışveriş merkezine sahip olacak. Türkiye uzun ve orta vadede çekici bir ülke" CEO Weise, Almanya’da kullanmaya başladıkları sloganı da Perakende Günleri’ndeki konuşmasında Türk perakendecilerle paylaştı. Media Markt’ın sloganı: "Teknolojiyi seviyoruz, pahalıdan nefret ediyoruz."

Mediamarkt izdihamı yasa değiştirtti

PERAKENDE Günleri kapsamında düzenlenen "Türkiye’de ve Dünyada İndirim Uygulamaları" konulu oturumda Media Markt’ın Ümraniye’deki mağaza açılışında yaptığı indirim kampanyası tartışıldı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanı Özcan Pektaş, yeni İndirim Yasası ile ilgili olarak "Yasayı bir günde yaptık. Media Markt’ın ilk mağaza açılışında yaşanan izdiham ve tüketicinin mağdur olması bizi bu yasayı hazırlamaya itti. Yeni yasaya göre indirimin hangi günler içinde geçerli olduğu ve stoklar belirtilmek zorunda. Mediamarkt Eskişehir ve Mersin mağazalarının açılışında bu kuralları uyguladı. Daha önce bastırdığı 300 bin adetlik broşürü ise çöpe attı" diye konuştu. Medimarkt Türkiye Müdürü Mustafa Altındağ, "Mağazalarımızda uygun fiyatlı ürünlerimiz hep olacak. Bizim için önemli olan yasaların yanında tükecinin bize olan güveni. Medimarkt dünyanın 14 ülkesinde bunu yaptıysa, Türkiye’de de bunu yapacaktır" dedi. Altındağ, Medimarkt olarak birçok konuda Türkiye’de öncü olacaklarını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 10:48:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?