22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Microsoft iletişimi birleştiriyor

Microsoft, şirket personelinin evden de çalışabilmesine olanak verecek yeni bir yazılım paketi geliştirdi.

Microsoft’un ’Birleşik İletişim Çözümleri’ paketi ile telefon, e-posta, telesekreter, faks, mobil cihazlar, video konferans gibi iletişim araçlarına tek noktadan ulaşılabilir hale geliyor. Bu yazılımla yeni yazılımla; telefon hizmetlerinin entegrasyonu sayesinde herhangi bir yerden bilgisayarla telefon araması yapmak, telesekreter mesajlarına ulaşmak, sesli ve görüntülü konferanslar yapmak ve masa telefonunu uzaktan yönetmek mümkün hale geliyor.

500 BİN DOLAR TASARRUF: Microsoft’un Office Communications Server 2007, Communicator 2007 ve Live Meeting 2007 ürünlerinin tanıtıldığı toplantıda konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, bu yazılımla firmaların ve tüm kurumların daha etkin, verimli ve zamandan tasarruf ederek iletişim kurabileceklerini söyledi. Arkan, çözümlerde donanım yerine, yazılım gücünden faydalanıldığını aktararak, bu çözümün Sabancı Holding, Denizbank gibi şirketlerde uygulamalarının başladığını ve bu sistemler sayesinde şirketlerin yılda 500 bin dolarlık tasarruf yapabileceğini kaydetti.

SAYISAL UÇURUM: Birleşik İletişim Çözümlerinin hızlı teknolojik gelişmeler sonucu ortaya çıktığnı ve iletişim alanında yeni bir çağ açtığını vurgulayan Arkan, "Bir yandan yaşamları kolaylaştırırken diğer yandan da bilgisayar teknolojilerine ulaşamayan, sayısal uçurum nedeniyle bilgi çağının nimetlerinden yararlanamayan milyonlarca insana da yeni bir şans verecek" diye konuştu.

Telefon konuşmaları bile bilgisayarda

MICROSOFT’un Birleşik İletişim çözümleriyle, birini aramak için sadece isminin üzerine tıklamak yeterli olacak. Kişiler arandığında aynı anda masadaki telefon ve cep telefonu çalacak. Gelen çağrı istenilen telefondan veya doğrudan bilgisayardan alınabilecek. Sesli mesajlar, e-postalarla beraber Microsoft Office Outlook’taki gelen kutusuna aktarılıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 15:43:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?