22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Microsoft'tan saat ayarlaması uyarısı

Microsoft, kullanıcılarına, bilgisayar sistemlerinin kullandığı saat dilimlerini ABD'deki yeni Enerji Yasası ile uyumlu biçimde güncelleştiren yazılımların yüklenebileceğini hatırlattı.

Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamada, gün ışığından yararlanarak daha fazla enerji tasarrufu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ileri saat uygulamasının, bu yıl ABD ve Kanada'da diğer ülkelerden farklı olarak, üç hafta daha erken bir tarihe taşınarak 11 Mart'ta devreye gireceği ve Kasım'ın ilk haftasında son bulacağı belirtildi.

Açıklamada, Windows Vista'dan önceki işletim sistemlerinin gün ışığından yararlanmaya yönelik ileri saat uygulamasını otomatik olarak düzenleme özelliğinin, söz konusu yasal değişiklik öncesinde belirlenmiş tarihleri esas aldığına dikkat çekildi.

Verilen bilgiye göre, ilgili yamalar, Microsoft'un WEB sitesinden indirilebileceği gibi, işletim sisteminin otomatik güncelleştirme seçeneği devreye sokularak da yüklenebiliyor. 

ABD, yaz saati uygulamasına erken geçiyor

ABD bu yıl, her zamankinden daha erken bir tarihte yaz saati uygulamasına geçiyor.

Her yıl Nisan ayının ilk hafta sonunda yaz saati uygulamasına geçen ABD, enerji tasarrufu amacıyla 2005'te kabul edilen bir yasa uyarınca bu yıl 11 Martı 12'sine bağlayan gece uygulamayı yürürlüğe koyacak.

Yaz saati uygulaması takvimindeki bu değişikliğin mimarları Cumhuriyetçi Edward Markey ile Fred Upton, bunun 2020'ye kadar enerji faturasında 4,4 milyar dolarlık bir tasarruf sağlayacağı tahmininde bulunuyor.

Markey, "Bu, ülkenin daha az enerji tüketmesine ve çevreye daha saygılı olmasına olanak sağlayacak bir ilk adımdır" dedi.

Bazı çevreler yasadan önce programlanan bilgisayarların otomatik olarak yeni uygulamaya adapte olamayacağını, ABD'nin Avrupa ve Japonya'dan farklı bir tarihte yaz saatine geçmesi konusunda yeterince lojistik hazırlık yapılmadığını ve bunun da hava yolu şirketlerinin uçuşlarında gecikmeleri ya da mali konularda yanlış tarihli işlemlerin yapılmasına neden olacağını düşünüyor.





aa
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 10:21:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?