30
Mayıs
2024
Perşembe
BİLİM TEKNOLOJİ

N serisine iki yeni misafir

Firmanın N serisi, gelişmiş ve yeni nesil özelliklere sahip modelleri içine alıyor.
Çekilen fotoğraflara anlık olarak konum bilgisinin eklenebildiği ‘geotagging’ özelliğini destekleyen ürünler, fotoğrafların online olarak kolay yoldan depolanmasını sağlayan uygulamalarla da uyumlu çalışıyor.
Yeni modellerden N85, 5.0 MP seviyesinde fotoğraf çekimi yapılmasını sağlarken, 8 GB’lık microSD kartla birlikte geliyor. FM ve intenet radyosu olarak da kullanılabilen ürün, müzikçalar ve video alanında da farklı çözümleri beraberinde getiriyor. Yeni telefonla saniyede 30 kare, bir başka ifadeyle DVD kalitesinde çekim yapılabiliyor.
Cihazın üçüncü nesil şebeke ve Wi-Fi özellikleriyle uyumlu çalışıyor. Telefonun ağırlığı ise 128 gram.

N79’un iddiası

Nokia’nın bir diğer modeli olan N79 ise N72 ve N73’ün yeni versiyonu olarak adlandırılabilir. Değiştirilebilir Xpress-on kapaklar sayesinde farklı renklere bürünen telefon, 5.0 MP çözünürlükte fotoğraf çekiyor. Nokia’nın bu modeli de üçüncü nesil ve Wi-Fi üzerinden internet bağlantısını destekliyor. 4GB’lık microSD kart ile gelen N79, fotoğraf ve video tarafından internet platformlarıyla uyumlu olarak çalışıyor.
97 gram ağırlığındaki yeni model telefon, oyun alanında N-Gage platformu üzerinden pek çok farklı seçeneği kullanıcılara sunuyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 16:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?