22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

N95 gazeteciler için tasarlandı

Nokia ve Reuters, Nokia N95’i genç gazetecilere hazırlamak için ortak bir çalışmaya girmiş. Bir multimedya bilgisayar olarak anılan N95’in içerisinde istediğimiz her şey var

Video ve fotoğraf çekme, bunların GPS’le yerlerinin belirlenmesi, tabii ki de mikrofon ve tarayıcısıyla da herhangi bir web sitesinden haberlerimizi girebileceğimiz bir ortam...

Kitin içerisinde bir adet Sony mikrofon özel N95 adaptörüyle geliyor. Ayrıca Nokia Bluetooth katlanabilir klavye ile rahatça hikayelerinizi yazabiliyorsunuz. Röportajlarda yardımcı olması için ufak da bir tripod da var.

Kite, PowerMonkey taşınabilir şarj ünitesinden 2 tane eklenmiş. Bu yazılım kaydettiğiniz bütün resim, video ve ses kayıtlarına GPS ile konum bilgilerinin yanında birçok detayı da ekliyor. Ayrıca bunları rahatça anında Reuters’a girebilieceğiniz bir haber editörü var. http://getir.net/ugs




Garmin Nuvi 760 rotanızı çiziyor

Garmin kişisel navigasyon sistemlerinde çok beğenilen ve tutulan bir marka. Kolay kullanılan ve çok güzel özellikleri olan Garmin Nuvi serisinin son elemanı 760 piyasaya çıktı ve bir yönlendirme sisteminde olması gereken her şey mevcut. 4.3 inç ekranı gayet güzel ve parlak, aynı zamanda çok da büyük değil. Cep telefonuyla Bluetooth üzerinden entegrasyon, FM verici, MP3 çalar gibi artıları zaten var.

Bunun yanında arabasını nereye park ettiğini unutanlar için bir “son konum” özelliği de eklenmiş. Birden fazla durağı olan yolculuklar planlamanızı sağlayan veya birçok durağı gezecekseniz, aralarındaki en optimum yolu size bulan, yani gezgin pazarlamacı problemini çözen, harika bir yazılımı da var.



Ajanlık yolunda ilk adım: Citizen i:Virt

Ajan filmlerinde gördüğümüz arabaları, telefonları, binaları kontrol eden saatleri belki de halen herhangi bir saatçiden alamıyoruz fakat, Citizen bu yolda bir adım atmış.

i:Virt adını verdiği saat serisi Bluetooth ile telefonunuza bağlanıyor ve telefonunuzdaki çoğu özelliği saatinizden görmenizi sağlıyor. Mesela telefonunuzun pil durumu, sizi arayan birisi varsa adı veya telefonu, yaptığınız veya kaçırdığınız aramalar, sms okuyucusu gibi uzayan bir liste.

Kısaca telefonunuzu cebinizden çıkarmadan bazı temel bilgilere saatinizden ulaşabiliyorsunuz. i:Virt 5 gün boyunca sizi sürekli Bluetooth’la bağlı tutacak kadar pile de sahip.

Vatan
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 13:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?