28
Mayıs
2024
Salı
BİLİM TEKNOLOJİ

Nükleer santral Sinop'ta

Türkiye’de nükleer santral Sinop’a yapılacak. TAEK Başkanı Çakıroğlu, Başbakan’ın önerilen yerler arasından Sinop’u belirlediğini kaydetti.

Nükleer santralin Sinop’a yapılması kararlaştırıldı. Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Okay Çakıroğlu, nükleer santral konusunda 8 yer önerdiklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yerler içinde bulunan Sinop’u ilan ettiğini söyledi.

TBMM KİT Komisyonu’nda konuşan TAEK Başkanı Çakıroğlu, nükleer santralin nereye yapılacağı konusunda Türkiye genelinde detaylı teknik incelemelerde bulunduklarını anlatarak, deniz suyu sıcaklığından, iklim, rüzgar ve havanın durgunluğuna kadar 43 kritere göre 8 yer belirlediklerini ifade etti.

Çakıroğlu, nükleer santral yapılacak yerde bir de teknoloji merkezinin kurulmasının öngörüldüğünü, Sinop’un bu açıdan da uygun olacağını vurguladı.

CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç’un Sinop dışında nereleri önerdiklerini sorması üzerine Çakıroğlu, Eskişehir’deki Sarıyer Barajı’nın kenarındaki göl alanını, Konya’da birkaç yer, Trakya’da da Kırklareli’nde bir yer önerildiğini belirtti.

Bunlar içerisinde de Sinop’tan sonra ikinci olarak öne çıkan yerin Sarıyer Barajı kenarındaki göl alanı olduğunu anlatan Çakıroğlu, bu yerin 8-9 tonluk reaktörlerin taşınmasının göz önüne alınması sonucunda tercih edilmediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 17:23:23
Güncelleme :13 Nisan 2006 Perşembe 10:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İBRAHİMTOKMAK IP: 85.107.14.xxx Tarih : 19.04.2006 23:53:59
NEREYE YAPILIRSA YAPILSIN AMA BİR AN ÖNCE BAŞLANSIN COK GEC KALDIK YILLARDIR AYNI FİLİMİ SEYREDİYORUZ VURUN ARTIK KAZMAYI YOKSA YÜZDE YÜZ ENERJİDE DIŞA BAĞIMLI OLACAĞIZ HAYIRLISI İŞALLAH