20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Numara taşıma yarın başlıyor

GSM numaralarının taşınabilirliği uygulamasının 9 Kasım’da başlamasını değerlendiren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya ve Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (MOBİSAD) Genel Başkanı Murat Dursun konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"9 Kasım 2008 tarihinden itibaren GSM numaraları, tüketicinin tercihine bağlı olarak taşınabilecektir. Uzun zamandır beklenen bu uygulama ile GSM abonesi olan tüketiciler GSM numaraları değişmeksizin, kendi tercih edecekleri GSM operatörü üzerinden hizmet alabileceklerdir. Bu uygulama ile Mobil Telekomünikasyon sektöründe rekabet daha da güçlenecek ve yeni bir dönem başlamış olacaktır. Uygulamanın beklenen sonuçlarını sağlaması bakımından; GSM operatörleri tarifelerini tüm tüketicilerin anlayabilecekleri şekilde ilan etmeli, tüketiciler de kullanım alışkanlıklarına göre kendilerine en uygun ve ucuz olan tarifeyi seçmelidirler."

Operatör değişikliği yapmak isteyen tüketicilerin geçerli bir kimlik belgesi ile tercih ettiği GSM operatörüne başvuru yapmasının yeterli olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: "En geç altı gün içinde tüketicinin başvurusu gereğince, numara taşıma işlemi gerçekleştirilmiş olacaktır. Herhangi bir nedenle numara taşıma istekleri hukuki düzenlemelere aykırı olarak yerine getirilmeyen tüketiciler Telekomünikasyon Kurumu’na, Tüketiciler Birliği ve MOBİSAD’A sorunlarını iletebilirler. Bir yandan GSM operatörleri sektördeki Pazar paylarını korumak ve arttırmak için tüketiciye daha kaliteli ve ucuz hizmet vermek için yarışacaklar, diğer yandan tüketiciler de kendi tüketimlerine en uygun ve en ucuz GSM operatörünü tercih etmek suretiyle bu uygulamadan avantaj elde edeceklerdir. Mobil Telekomünikasyon sektöründe gerçek rekabeti güçlendirecek, kaliteli ve ucuz hizmetin tüketiciye ulaşmasını sağlayacak bu uygulamanın, tekel konumundaki diğer sektörlere de örnek olmasını diliyoruz."
:

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2008 Cumartesi 10:03:46
Güncelleme :8 Kasım 2008 Cumartesi 10:27:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?