22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Öğrenciler bilgi otobanına giriyor

Milli Eğitim Bakanlığı, TTNet ve Microsoft, 2007 – 2008 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında ilköğretim okullarının dört ve beşinci sınıflarında okuyan yaklaşık 2,5 milyon öğrenciyi elektronik posta adresine kavuşturmak için harekete geçti.

Öğrencileri bilgi otobanına ulaştıracak bu projeyle birkaç yıl içinde 10 milyondan fazla öğrenciyi sağlam ve güvenli birer e-posta adresi sahibi yapacak.

İnternet, Türkiye’de de 16 milyonun üstünde kullanıcıya ulaştı. Toplumunun tüm bireylerine İnternet’in yayılması için çabalar sürerken ülkemizde bu konuda atılmış adımların en kapsamlılarından birisi Milli Eğitim Bakanlığı, TTNet ve Microsoft’un çabalarıyla ortaya çıktı.

Daha önce okullarda bilgisayar derslikleri kurulması ve ADSL bağlantısı sağlanması yönünde çalışmalar yapan Milli Eğitim Bakanlığı, TTNet ile birlikte atacağı adım çerçevesinde ilköğretim öğrencilerine ücretsiz elektronik posta hizmeti sağlamaya hazırlanıyor. Öncelikle ilköğretim okullarının 4. ve 5. sınıflarında okuyan 2 milyon 530 bin öğrenciyi kapsayacak olan projede, öğrenciler İnternet ile tanışırken Microsoft Outlook Exchange Web Access çözümü kullanacaklar.

Elektronik posta hizmeti; okul, öğrenci ve ebeveynler arasındaki ilişkiyi güçlendirirken eğitsel ve bilgilendirme amaçlı da kullanılacak. Proje gelecek yıllarda 10 milyon öğrenciyi kapsayacak şekilde genişletilecek ve dünyanın en önemli elektronik posta dağıtım ağlarından biri kurulmuş olunacak.

Projenin MEB lideri Prof. Dr. Nizami Aktürk, Microsoft ve TTNet gibi alanlarında lider kuruluşların öğrenciler için güçlerini birleştirmesinden duyduğu mutluluğu belirtirken “Elbirliğiyle hayata geçirdiğimiz bu hizmet sayesinde öğrenciler artık kendi dillerinde, güvenli bir şekilde İnternet’e girebilecekler, dedi.

TTNet ürün geliştirme ve stratejisiden sorumlu genel müdür yardımcısı Dr. Ayşe Ufuk Ağar da, proje ile ilgili olarak, “Geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilere e-posta adresi sunmaktan TTNet olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Bu proje sayesinde öğrenciler hızla gelişen modern iletişim olanakları ile genç yaşta tanışıp, bilgi teknolojileri konusunda donanımlı olarak yetişeceklerdir. ” dedi.

TTNet pazarlama bölüm başkanı Nil Büyükyazgan, 3,7 milyona yaklaşan abone sayısıyla Türkiye’nin en büyük İnternet servis sağlayıcısı TTNet’in şimdiye kadar 20 binin üstünde okula İnternet bağlantısı sağladığını söyledi. Büyükyazgan, “elektronik posta adresi, İnternet’in, dolayısıyla geleceğin haberleşmesinin temel unsurlarından biridir. Öğrencilerimize verdiğimiz bu hizmetin eğitimlerinin en önemli adımlarından biri olacağına inanıyorum” dedi.

Öğrenciye liseyi bitirene kadar e-mail adresi

Proje kapsamında her öğrenciye, okul koduna göre elektronik posta adresleri verilecek ve bu adresler öğrenci liseyi bitirinceye kadar ona ait olacak.

Proje ile okulların, öğrenciler ve ebeveynleri ile etkileşiminin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı eğitsel ve bilgilendirme amaçlı çalışmalarını, anket veya İnternet tabanlı araçlarla gerçekleştireceği etkinliklerini bu hizmet üzerinden sunabilecek.

ajanslar
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 13:22:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?