20
Mayıs
2024
Pazertesi
BİLİM TEKNOLOJİ

Öldürmüyor ama süründürüyor

Polisin kullanacağı bu silahlar öldürmeyecek ama duyulan acı ölümden beter olacak.

Özellikle ABD'de suç oranları her geçen gün artıyor. Suçla mücadele eden polis daha sık çatışmaya girmek zorunda kalıyor ve ölümlü vaka sayısı artıyor. ABD polisi suçluyu etkisiz hale getirecek ama öldürmeyecek elektroşok silahları kullanmaya başladı. Şimdi bu silahlar Almanya'da özel timler tarafından da kullanılacak.

Silah uzmanı Brian Müller, elektroşok silahlarıyla etkisiz hale getirilen bir kişinın kısa süreli bir acı duyacağını ama bu acının çok güçlü olacağını söyledi. Mülle herşeyin yarım saniye içinde olup biteceğini belirtti. Silaha maruz kalan kişinin çığlık atmasıyla yere düşüp bayılması bir olacak.

Taser adlı M26 tipi elektroşok silahına çok güvendiğini dile getiren Müller, "Aslında elektroşok silahı bir tabancaya benziyor. Tek farkı tabancada mermi kullanılırken, biz elektrik dalgalarıyla etkisiz hale getireceğiz" dedi.

Ancak bu silahların ABD polisi tarafından kullanılması yine de tartışmalı. Polis bir kadını bu silah vasıtasıyla etkisiz hale getirdi ancak kadın şokun etkisiyle kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 07:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?