22
Mayıs
2024
Çarşamba
BİLİM TEKNOLOJİ

Operatör seçme özgürlüğü

Sabit telefon aboneleri istedikleri telekom operatörünü seçebilecek...

Sabit telefon aboneleri, yapacakları her şehirlerarası, milletlerarası ve mobil telefon araması öncesinde, hizmet almak istedikleri alternatif telekom operatörünü seçebilecek.

Millenicom Genel Müdürü Tuğrul Cora, "1045-Arama Bazında Operatör Seçimi" hizmetinden yararlanmak için sözleşme ya da başvuru gerekmediğini, abonelerin doğrudan kullanabileceği bir hizmet olduğunu belirterek, "Bugün itibariyle ev ve iş telefonundan hemen aramaya başlayıp, 1045'le çıkış yapabiliyorsunuz" dedi.

Millenicom'un, arama bazında operatör seçimine olanak sağlayan yeni sisteminin hizmete açılmasıyla ilgili olarak bilgi veren Cora, Almanya merkezli Millenicom olarak, Türkiye'de 2004 yılında, Türkiye telekomünikasyon pazarının rekabete açılmasıyla beraber kurulduklarını ve şu ana kadar arama kartı, arama merkezleri, kurumsal ve bireysel abonelik alanlarında hizmet verdiklerini belirtti.

Cora, ilk olarak Millenicom tarafından başlatılan ve daha sonra diğer operatörlerin de dahil olmasını beklediği bu hizmet ile alternatif operatörlerin her birinin bir kodu olacağını ve müşterilerin yapacakları her arama için fiyat seçenekleri arasında değerlendirme yaparak istediği operatörü seçebileceğini aktardı.

Cora'nın verdiği bilgiye göre, şu anda bu hizmetten Türk Telekom'un Standart Hat, Konuşkan Hat ve Şirket Hat müşterileri yararlanabilirken, Yazlık ve Hesaplı Hat aboneleri faydalanamıyor.

Bu hatların abonelerinin, 1045 hizmetinden yararlanmak için Türk Telekom'un çağrı hattını arayarak tarife paketlerini değiştirmesi gerekiyor.

Cora, alternatif telekom operatörlerinden yapılan görüşmeler için ayrı faturalar gelmeyeceğini, bu görüşmelerin de Türk Telekom faturalarına dahil edileceğini belirtti.

aa
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 13:56:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?