24
Mayıs
2024
Cuma
BİLİM TEKNOLOJİ

Özeren'den 'rant' iddiası!

27. ULUSAL BİLİŞİM KURULTAYI

Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren, ''Toplumdaki baz istasyonu tepkileri içerisinde 'Rant' faktörü var. Bu konuda rant sağlamak isteyen kuruluş ve şahıslar da bu işi tetikliyor'' dedi.

27. Ulusal Bilişim Kurultayı kapsamında ''Baz İstasyonları Tehlikeli mi'' konulu panel Rixos Otel'de düzenlendi. Panelde konuşma yapan Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Özeren, dünyada hangi teknolojiler kullanılıyorsa Türkiye'de de aynı sistem ve cihazların kullanıldığını belirterek, diğer ülkelerde baz istasyonlarıyla ilgili şikayetlerin çok düşük olduğunu vurguladı. Özeren, sorunun bilgisizlikten kaynaklandığına dikkat çekerek üniversitelerin bu konuda halkı aydınlatması gerektiğini ifade etti.

Dünya ile rekabet için bu teknolojilerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Özeren, şikayetlerde ''rant'' faktörünün de etkili olduğunu kaydetti. Özeren, ''Seçim dönemlerinde yerel yönetimler bunu seçim metinlerine koyuyorlar. Baz istasyonu denetimi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda. Bazı sivil toplum kuruluşları da denetimin kendi üyeleri tarafından yapılması için olumsuz tepkiler göstererek buradan rant sağlamak istiyor" dedi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Güler ise, Uluslararası Kanser Araştırma Vakfı'nın mobil iletişim ile kanser arasındaki ilişki olmadığını açıkladığını hatırlattı.

27. ULUSAL BİLİŞİM KURULTAYI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 16:40:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 17:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.241.193.xxx Tarih : 25.09.2010 11:33:54

vatandaşın ne rantı olacak terbiyesizliğe bak gecen sene ayvalıkta aynı mahalleye ikinci şehrin en büyük baz istasyonunu kurmaya calıştılar mahalleli karşı çıktı bu gayet doğal birincisine karşı çıkmadılar diye daha büyüğünü  getirip adamların tepesine dikmeye uğraşıyorsunuz  demkki birincisinede müsade etmemek gerekirmiş  uluslar arası kanser araştırma vakfıymış adı vakıf değilmi bütün vakıflar bağışla ayakta kalır kim bağış yaparsa onun düdüğünü çalar utanmaz herifler birde çıkmış vatandaşa iftira ediyorlar